Edirne

DSİ heyetinin Uzunköprü Belediyesini ziyareti

11:46 07 Nisan 2018
DSİ heyetinin Uzunköprü Belediyesini ziyareti

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Kaya Yıldız, DSİ Atıksu Artıma Daire Başkanı Ahmet İhsan Öğün, DSİ 11. Bölge Müdürü Nesip Özden, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen'i ziyaret etti.

Uzunköprü Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ziyarette Uzunköprü İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi hakkında görüşme yapıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İşbilen, DSİ Genel Müdürlüğü ve belediye arasında imzalanan protokol gereği, tesisin belediyeye devrinden önce bir yıl işletilmesi koşulu ve bu sürede belediye personelinin tesiste eğitiminin sağlanması, tecrübelerinin artması işinin gerçekleştirilmesi beklendiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu süreç, tesiste kurulu makine ve techizatın da uygun çalışıp çalışmadığını gösterecektir. Uzunköprü Halkı adına böyle bir tesisi, tam anlamı ile çalışmadan teslim almak sıkıntı oluşturacak bir durumdur. Yasal ve teknik açıdan gerekler yerine getirildikten sonra tesis, belediyemizce teslim alınacaktır.

Konunun 3 yıldır sürüncemede kaldı. DSİ ile aynı tarafta kamu hizmeti gören idareleriz. Amacımız birdir. DSİ Genel Müdür Yardımcısı Kaya Yıldız ve ekibinin belediye ziyaretini sorunun çözümü yolunda önemsiyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.