Edirne

Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

14:06 09 Nisan 2018
Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

Edirne Valisi Günay Özdemir, Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özdemir, mesajında, 10 Nisan 1845'te kurulan Türk polis teşkilatının, ülkenin bölünmez bütünlüğü, halkın can ve mal güvenliği, huzur ve güven ortamını tesis ve temin etmek için çok büyük bir özveriyle gece gündüz çalıştığını belirtti.

Yurt içinde olduğu kadar son zamanlarda yurt dışında sınır ötesi harekatlarda görev alan Türk polisinin, iki asra yakın fedakarca sürdürdüğü görevinde, gücünü halktan ve kanunlardan aldığını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"Gerektiğinde canını hiçe sayarak görevlerini yerine getiren polis teşkilatımız medeniyet, barış ve huzur kenti Edirne’de de görevini başarıyla sürdürmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.' veciz sözünü şiar edinen halkımız emniyet güçlerimizle el ele vererek Edirnemizi barış ve huzur kenti haline getirmiştir. Türkiye’nin en huzurlu şehirlerin biri olan İlimizin güven ve huzur kenti olması için mesai mefhumu gözetmeden çalışan Emniyet Teşkilatına teşekkürlerimi sunarım. Emniyet teşkilatımızın kuruluşunun yıl dönümü dolayısıyla şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. Halen görevleri başında hizmet vermekte olan polislerimize başarı, sağlık ve mutluluk dileyerek, tüm emniyet teşkilatının Polis Haftası'nı kutluyorum."

- CHP Edirne Milletvekili Bircan

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bircan, mesajında, 10 Nisan Türk polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası'nı kutlayarak, şunları kaydetti:

"Polisimize kutsal vazifeleri için şükranlarımı sunarım. Atatürk ilke ve devrimlerinin ve laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk polis teşkilatı için cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 'Cumhuriyetin ve kanunların düşmanlarına karşı bir kalkandır.' demiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Türk polis teşkilatının 173’ncü kuruluş yılını kutlar, tüm emniyet mensuplarına sevgi ve saygılarımı sunar, görevi başında şehit düşen polislerimize Allah'tan rahmet dilerim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.