Edirne

Turizm için pedal çevirdiler

12:54 17 Nisan 2018
Turizm için pedal çevirdiler

Tur kapsamında yaklaşık 100 bisikletli 3 kilometre pedal çevirdi.

Edirne’de, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Bisiklet Kulübü Derneği (EBİS) ve Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) üyesi bisikletliler ve öğrencilerin katılımıyla bisiklet turu düzenlendi.

Mimar Sinan heykeli önünde başlayan tur, Meriç Nehri kıyısında bulunan Protokol Evi önünde son buldu.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'nin bisiklet sporu için çok uygun bir coğrafyaya sahip olduğunu söyledi.

Turizm Haftası kapsamında geleneksel bisiklet turu düzenlediklerini ifade eden Hacıoğlu, şöyle konuştu:

"Turizm Haftası'nı 1 hafta boyunca yapılan etkinliklerle kutluyoruz. Bu etkinlik hem turizm amaçlı, hem spor amaçlı, hem de katılımcıların çoğunun öğrenci olması açısından güzel bir etkinlik. Öğrenciler arasındaki sosyal ilişkiler ve birlikteliğin artmasına yönelik olarak çok faydalı bir tur. Aynı zamanda Edirne'nin turizm destinasyonlarının bisikletle gezilerek görülmesi ve farkındalık oluşturulması açısından çok güzel. Toplum açısından bir duyarlılık oluşturulması için de bu tur çok yerinde. Önümüzdeki yıl bir aksilik olmazsa bu turu sadece Edirne merkezde değil tüm ilçeleri kapsayan geniş kapsamlı olarak yapmaya planlıyoruz. İnşallah bunu başaracağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.