Edirne

Edirne'de "Okul Öncesi Çocuk Şenliği" düzenlendi

15:08 25 Nisan 2018
Edirne'de "Okul Öncesi Çocuk Şenliği" düzenlendi

Edirne'de, Plevne İlkokulu tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Okul Öncesi Çocuk Şenliği" düzenlendi.

Kentteki bir düğün salonunun bahçesinde düzenlenen şenlik, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından başladı.

Minik öğrencilerin şenlik alanında kortej geçişi gerçekleştirmesinin ardından öğrenciler şenlik alalında büyük Türk bayrağı açtı.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, şenliğin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 11 ülkeden gelen misafir çocuklar ve kentteki çocuklarla kutlandığını söyledi.

Etkinliklerin bir hafta boyunca devam ettiğini anlatan Cırıt, "Biz ülkemizi kurtaran Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarımızı ne kadar sunsak azdır." dedi. Cırıt, yapılan etkinliklerde ve bugün düzenlenen şenlikte çocukların doyasıya eğlendiğini kaydetti.

Okulun müdürü Atalay Cüce de okulun anasınıfı öğretmenlerinin çocuk şenliğini düzenlediğini söyledi. Şenliğe katkı sağlayan Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi'ne teşekkür eden Cüce, "Çocuklar 23 Nisan, sizin gününüz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bizlerin sizlerden beklentisi, ülkemizi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için çalışmanızdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, minik öğrenciler kendileri için hazırlanan oyun alanlarında vakit geçirdi. Şenliğe katkı sağlayan üniversite öğrencileri de öğrencilere oyunlarında katıldı.

Şenliğe, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, öğretmenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.