Edirne

TÜ'de "Engel Bize Göre Değil" etkinliği

10:27 27 Nisan 2018
TÜ'de "Engel Bize Göre Değil" etkinliği

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ), "Engel Bize Göre Değil" etkinliği düzenlendi.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Engelsiz Üniversite Birimi tarafından Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, müzik eğitimini başarıyla tamamlayan ve ardından müzik öğretmeni olarak Ankara’da bir devlet okulunda çalışmaya başlayan görme engelli Ali Alpaslan'ın söyleşi gerçekleştirdiği ifade edildi.

Alpaslan tarafından görme engelli bireylere müzik eğitimi ile ilgili bilgiler verilerek müzik eğitimi alanında görme engelli bireylere erişimde yer alması gereken çalışmalara değinildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ali Alpaslan ayrıca Amerika'da görme engelli bireyler üzerinde uygulanan ve müzik eğitimini kolaylaştıran programlar hakkında bilgi verdi. Söyleşi sonunda aralarında kendi bestesinin de bulunduğu dört eseri piyano eşliğinde çalan Ali Alpaslan'ın mini konseri büyük ilgi ve beğeni topladı. Etkinlik boyunca işaret dili tercümesi yapan Hülya Aykutlu’ya ve konuk Ali Alpaslan’a, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ve Engelsiz Üniversite Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Tuna tarafından teşekkür belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Söyleşinin ardından Ali Alpaslan’a betimlemeli gezide Edirne tanıtımı yapıldı."

Söyleşiye, Engelsiz Üniversite Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Tuna, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, Engelsiz Üniversite Komisyonu Üyeleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrencileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.