Edirne

"İstanbul Kapısından Belgrad Kapısına Dostluk Köprüsü"

13:20 04 Mayıs 2018
"İstanbul Kapısından Belgrad Kapısına Dostluk Köprüsü"

"İstanbul Kapısından Belgrad Kapısına Dostluk Köprüsü" kapsamında Sırbistan'dan yola çıkan bisiklet sporcuları Türkiye'ye ulaştı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in mayıs ayındaki Türkiye ziyareti dolayısıyla düzenlenen "İstanbul Kapısından Belgrad Kapısına Dostluk Köprüsü" temalı bisiklet turu kapsamında pedal çeviren sporcular starttan 7 gün sonra Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye ulaştı.

Sınır kapısı işlemleri sonrası kent merkezine gelen Oğuzhan Ermiş ve Muhammed Ali Oğuz ile Sırp bisikletçiler Milica Rakic ve Aleksandar Mijatovic Edirne'de mola verdi.

Önce Edirne Valiliği'ne giden bisiklet sporcularını Edirne Valisi Günay Özdemir makamında karşıladı.

Yolculuklarının sorunsuz geçtiği için sevindiğini ifade eden Vali Özdemir, "Sırbistan'daki İstanbul kapısından İstanbul'daki Belgrad kapısına çok güzel bir dostluk köprüsü oluşturuyorsunuz, sizleri tebrik ederim. İnşallah bu dostluk dalga dalga yayılır hem Türk hem Sırbistan halkını kapsayacağına inanıyorum. Siz bir başlangıç yapıyorsunuz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic bu etkinliği destekliyor. Bu dostluk inşallah hep devam edecektir." diye konuştu.

Her iki halkın dostluğunu eskilere dayandığının altını çizen Vali Özdemir, "Sırbistan'da İstanbul, İstanbul'da Belgrad kapısının olması bu dostluğun bir göstergesi. Bu kardeşliğin bu dostluğun başlangıcı tarihe dayalı, inşallah biz bunu gelecek nesillere aktarma fırsatı buluruz." dedi.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü antrenörlerinden Fatih Harmancı da proje kapsamında 28 Nisan'da önce Belgrad'tan yola çıktıklarını turun İstanbul'da sonra ereceğini söyledi.

Turun yaklaşık bin 200 kilometrelik bir yolu kapsadığını ifade eden Harmancı, "Yolculuğumuz sorunsuz geçiyor. Sayın valimiz bizi makamında ağırladı çok mutlu olduk, yolda tepkiler güzel Edirne ciğerinin tadına bakarak yola koyulacağız." dedi.

Turun, 6 Mayıs'ta tamamlanması bekleniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.