Edirne

TÜ'de İnovasyon ve Teknoloji Günleri

15:49 07 Mayıs 2018
TÜ'de İnovasyon ve Teknoloji Günleri

Trakya Üniversitesinde (TÜ) İnovasyon ve Teknoloji Günleri etkinliği düzenlendi.

Aselsan Program Yöneticisi Ali Murat Topçu, Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Aselsan'ın tarihi ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Türkiye'de inovasyon adına yapılan projelerden örnekler veren Topçu, şunları kaydetti:

"Aselsan sivil alanda elektrikli araçlar konusunda çalışmalara başladı. Elektrikli araçların içerisinde kullanılan elektronik birimleri, örneğin kontrol donanım ve yazılımlarını geliştirmeye başladı. Daha önce bu tür parçalar yurt dışından firmalardan satın alınıyordu, şimdi yüzde 100 yerli üretiliyor. Elektrikli araçlar konusunda yaptıkları çalışmaların amacı, üretimi yapılan parçaların öncelikle ülkemizdeki toplu ulaşım araçlarında kullanılması."

Aselsan'ın elektrikli araçların yürümelerini sağlayan bir çok aksamı artık yapabildiğini anlatan Topçu, raylı araçlarında aynı şekilde yürümesini veya kontrolünü sağlayan bir çok yazılımın da Aselsan tarafından yapıldığını sözlerine ekledi.

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) Trakya Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Baş ise amaçlarının bu tür etkinlikler düzenleyerek mühendis adayı öğrencileri bilinçlendirmek, geleceğin teknolojilerini ve dünyasını tanıtmak olduğunu söyledi.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.