Edirne

Edirne'den kısa kısa

18:00 10 Mayıs 2018
Edirne'den kısa kısa

Edirne'nin Havsa ilçesinde Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Fatih Caddesi'nde düzenlenen Trafik Haftası etkinliğinde polis ve jandarma ekipleri, açtıkları stantta vatandaşları bilgilendirdi.

Vatandaşların sorularını da yanıtlayan ekipler, broşürler de dağıttı.


- Engelliler Haftası

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan, mesajında, engelli vatandaşların kimseye muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirebilmelerinin en temel insan hakkı olduğunu ifade etti.

Gürkan, şunları kaydetti:

"Hayatı engelli bireyler ile birlikte paylaşmak, hayatı onlarla birlikte yaşamak için engel yok. Engelli vatandaşlarımızın bu kentte özgürce yaşamaları hiçbirimiz için bir temenni değil, hepimizin birincil görevi ve sorumluluğudur. Bir kenti engellilere göre dizayn ederseniz, aslında herkes için yaşanabilir bir kent yaratmış olursunuz. Bütün engeller aşılır yeter ki yüreklerde engel olmasın. Tüm engelleri ortadan kaldırmak, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha da kolaylaştırmak için çalışmalarımız devam ediyor."


- Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne doğru

Saadet Partisi Edirne Seçim Koordinasyon Başkanı Şaban Kaya, Saadet Partisi'nin topladığı imzalarla seçime girmeye hak kazandığını savundu.

Kaya, yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı adayı gösterebilmeleri için şart koşulan 100 bin imza engelini aşan Sadet Partisi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılma hakkını kazandığını belirterek, "4-9 Mayıs tarihleri arasında Türkiye genelinde gerçekleşen imza kampanyasında teşkilatımız 167 bin imza ile ilk engeli aşmıştır. İmza kampanyası sürecinde teşkilat mensupları canla başla çalıştı. İmza sürecinde milletimizin de ortaya koyduğu her türlü teveccüh ve nezaket takdirin üzerindedir. Hangi adaya verilmiş olursa olsun bu imzalar kardeşliğimizi, birlikte yaşama kararlılığımızı bir kere daha teyit etmiştir." ifadelerini kullandı.


- EDSİAD'dan ETSO'ya ziyaret

Edirne Sanayicileri ve İşadamları Derneği (EDSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Açıkgöz ve yönetim kurulu üyeleri, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ziyaret etti.

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen ETSO Yönetim kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, derneğin kurucularından olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugün gerçekleştirdiğiniz ziyaretten dolayı ayrıca memnun olduğumu dile getirmek isterim. İş dünyasına atılan herkesin Edirne Sanayicileri ve İşadamları Derneği'ni kendilerini geliştirecekleri bir okul olarak görmeleri gerek. Dolayısıyla ticaret ile uğraşan herkesin EDSİAD'a üye olması gerektiğini düşünmekteyim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.