Edirne

Vakıflar Haftası

10:24 11 Mayıs 2018
Vakıflar Haftası

Edirne'de, Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve kentteki vakıf eserlerinin eskiz çizimlerinden oluşan sergi açıldı.

Selimiye Camisi bahçesinde yer alan Edirne Vakıf Müzesindeki sergide 24 mimarlık öğrencisinin 50 eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışında konuşan Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, Edirne'nin mimarlık öğrencileri için açık bir laboratuvar olduğunu söyledi.

Vakıflar Haftası kapsamında yapılan atölye çalışmasında ortaya çıkan eserlerin sergilendiğini belirten Güneren, "Üniversitemizle her zaman çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu sene de mimarlık öğrencilerimiz, vakıf eserleriyle ilgili bir eskiz atölye çalışması yaptı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tabii mimarlık okuyan öğrenciler için Edirne çok önemli bir yer. Bir atölye. Yapacağınız çalışmalarla ilgili olarak Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğüne gelmenizi dilerim." dedi.

Sergide emeği geçen öğrenci ve öğretim görevlilerine teşekkür belgesi verilmesinin ardından açılış kurdelesini Vakıflar Bölge Müdürü Güneren, bazı yüksekokulların müdürleriyle öğretim üyeleri kesti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.