Edirne

Dünya Çiftçiler Günü

19:45 14 Mayıs 2018
Dünya Çiftçiler Günü

Edirne'de "Dünya Çiftçiler Günü" nedeniyle tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz anıta çelenk sundu.Törene AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, siyasi parti temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Anıttaki törenin ardından protokol, Ziraat Odası İl Başkanlığına geçti.

AK Parti Milletvekili Rafet Sezen, burada yaptığı konuşmada, dünyanın hızla küçüldüğünü ve rekabetin arttığını belirtti.

Çiftçilerin birbirlerine daha fazla sahip çıkması gerektiğini ifade eden Sezen, "Birbirimize sahip çıkmamız gerekir. Kendi davası ve ekmeğine sahip çıkmayanların işi daha da geriye gidecek bundan sonra." dedi.

Açıklanan buğday fiyatlarına da değinen Sezen, artışın geçen seneye oranla çok iyi olduğunu fakat düşük verim beklentisi nedeniyle bu rakamında yetersiz kalabileceğini anlattı.

Buğday fiyatlarındaki artış için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür eden Sezen, tarım politikalarının bazılarının daha iyi uygulanabileceğine işaret etti.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz ise tüm çiftçilerin günlerini kutladı.

Dünyada 1,2 milyar insanın açlık sorunu çektiğini ifade eden Yorulmaz "Tarım her geçen gün dahada hayati bir önem kazanıyor. Dört mevsimin yaşandığı bu güzel ülkemiz Avrupa'nın bahçesi olmaya adaydır. Ancak hala tarımdaki sorunlar çözülememiştir. Kendi kendine yetebilecek bir ülke iken hem bitkisel hem hayvansal ürünleri ithal etmekteyiz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.