Edirne

Edirne'de ramazan ayında "askıda ekmek" uygulanacak

16:50 15 Mayıs 2018
Edirne'de ramazan ayında "askıda ekmek" uygulanacak

Edirne Belediyesi ve Edirne Fırıncılar Odası Derneği iş birliğiyle ramazan ayında bu yıl da "askıda ekmek" uygulaması yapılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Edirne Belediyesi ve Edirne Fırıncılar Odası Derneği iş birliğiyle ihtiyaç sahipleri için ramazan ayında geleneksel olarak "askıda ekmek" kampanyası düzenlendi.

İşletmelerin gönüllü katılımına dayanan kampanyaya bir destek de İstasyon Mahallesi’nden geldi. İstasyon Mahallesi’nde fırıncılık yapan Mehmet Gürocak, "askıda ekmek" kampanyasına katılım göstereceğini beyan etti.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da kampanyaya katılan Gürocak'ı ziyaret ederek, teşekkür etti.

Edirne’de uzun zamandır, Edirne Fırıncılar Derneği ile birlikte "askıda ekmek" uygulamasını gerçekleştirdiklerini belirten Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Bizler komşusu açken, tokun yatamadığı bir coğrafyadan geliyoruz. Komşusu açsa rahat uyamayan bir toplumuz biz. İstiyoruz ki, halkımızdan hiç kimse mağdur olmasın. Toplum olarak, belediye olarak onlara en iyi yardımı yapalım. Askıda ekmek ne, 3 ekmek parası ödeyip 2 ekmek alıyorsunuz. Askıda kalan ekmek de ihtiyacı olanda kalıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.