Edirne

Edirne'den kısa kısa

17:10 17 Mayıs 2018
Edirne'den kısa kısa

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, iktidara gelmeleri halinde bölgenin tüm sorunlarını çözeceklerini bildirdi.

Bircan, yaptığı yazılı açıklamada, Trakya bölgesinin sorunlarını yakından bildiklerini, iktidar partisinin bölgenin sorunlarını çözmediğini ileri sürdü.

Bircan, açıklamasında şunları kaydetti:

"7 Haziran 2015’te milletvekili seçildim. Tek adam yüzünden 1 Kasım'da tekrar seçime girdik. Ben milletvekili yaptığım yaklaşık 3 sene içerisinde hep ilimizin ve bölgemizin sorunlarına çözüm bulmak için çaba harcadım. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri sonrası meclisin ilk meclis araştırma önergelerini Ergene ile ilgili verdim. Her platformda Ergene'nin kirliliğini konuştum, anlattım, tartıştım. Ancak bu 3 senenin sonunda hükümet söz verdiği halde Ergenemizde kirlilik artarak devam ediyor. 24 Haziran’da iktidara geleceğiz ve ilk işlerimizden biri Ergene'yi temizlemek olacak. AKP verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Keşan- Enez yoluna başlanmadı, Ergene temizlenmedi, Çakmak Barajı'nın sulaması duruyor, mevcut tren hattının iyileştirilmesine hızlı tren dediler ona da başlayamadılar. 24 Haziran'da biz geleceğiz ve ilimizin, bölgemizin tüm sorunlarını çözeceğiz"

- ETSO'dan TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'ya ziyaret

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve beraberindeki heyet TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'yı makamında ziyaret etti.

Zıpkınkurt, ziyarette Edirne ile ilgili sorunları aktararak çözümleri hakkında taleplerde bulundu, yeni projeler hakkında detaylı bilgi aktardı.

Bahçekapılı'ya göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Zıpkınkurt, "Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak yeni projeler üretmeye devam ederek ilimiz ve üyelerimizin sorunlarına hızlı çözüm bulma konusunda olumlu adımlar atacağımıza inanıyorum. İlimiz ve ülkemiz ekonomisini geliştirmek ve canlandırmak adına üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da Edirne Ticaret ve Sanayi Odası heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Ülkemizin gelişmesine yönelik atılacak her adımda gerekeni yaparak sizlerle işbirliği içinde çalışmak bize de güç katar." diye konuştu.

Ziyarette, ETSO Meclis Başkanı M. Emre Alp, TOBB delegelerinden Güven Duvan, Serdar Yalçıner, Engin Bahşi ve Tolga Hekimoğlu da yer aldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.