Edirne

Çölyak hastalığı farkındalık semineri

13:06 21 Mayıs 2018
Çölyak hastalığı farkındalık semineri

Trakya Üniversitesi'nde çölyak farkındalık semineri gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, "Duy, Dinle, Destekle Çölyak Workshop Etkinliği ve Çölyak Farkındalık Semineri" Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Topluluğu ile Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği iş birliğiyle düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okan Çalıyurt, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri katıldı.

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çalıyurt, çölyak farkındalığının artırılması ile ilgili çalışmaların önemine dikkat çekerek "Bugün Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği ve öğrenci topluluğumuzun düzenlediği, toplumda yaygın olarak gözlenen bu ciddi ve önemli hastalığın tanınmasına yardımcı olacak önemli bir etkinlik için bir aradayız. Dernek bu işi ciddi bir şekilde yapıyor. Biz de Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak bu işin içinde olacağız." dedi.

Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ise Edirne’de Çölyak hastalığıyla ilgili yapılan çalışmaları anlattı.

Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz konuşmasında “Sizlere 25 yıl bilmeyerek son 6 yılda ise tanı almış bir Çölyak hastası olarak seslenmek istiyorum. Çölyak; arpa, buğday, çavdar ve yulafta bulunan gluten adlı proteinin ince bağırsak üzerinde yaratmış olduğu ve ömür boyu süren hassasiyettir. Çölyak bugün toplumun birçok üyesi tarafından bilinmeyen bir hastalıktır.” dedi.

Workshop etkinliğinde, Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri tarafından çölyaklı bireylerin tüketimine uygun glutensiz gıdalar yapıldı.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin gerçekleştirdiği dinleti ve teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.