Edirne

TÜ'de mezuniyet heyecanı

11:22 22 Mayıs 2018
TÜ'de mezuniyet heyecanı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Arda Meslek Yüksekokulu'ndaki 5 bölümden mezun olan 461 öğrenci için tören düzenlendi.

Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, üniversitenin kurulduğu günden bu yana eğitim kalitesini artırdığını ve başarılı öğrenciler yetiştirdiğini söyledi.

Arda Meslek Yüksekokulu'nun farklı bölümlerle hizmet verdiğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Yüksekokulumuzda aşçılık ile ilgili yeni bir bölüm açmamız söz konusu. Konuya ilişkin çalışmalar yapıldı ve projenin hayata geçirilmesi için gerekli adımlar atıldı. Yeni eğitim ve öğretim yılında altyapı nitelikleri tamamlanmış ve öğrenci alımıyla etkin hale gelmiş bir bölüm olmasını amaçlıyoruz. Üniversitemiz ayrıca ülkemizde birkaç üniversitenin uygulayabildiği yeni bir eğitim modeli olan 3+1’i de uygulamaya koyarak önemli bir işe daha imza atmış olacak. 3+1 İşyeri Uygulama Eğitimi sistemi ile meslek yüksekokulu öğrencilerimiz üç dönem okulda ve bir dönemi fiziki olarak iş yerinde geçirerek.

Mezuniyet sonrası iş hayatlarında daha donanımlı ve hazır bireyler haline gelecekler ve ara eleman ihtiyacını nitelikli bir biçimde karşılayarak staj yaptıkları yerlerde kalabilme potansiyeline sahip olacaklar. Arda Meslek Yüksekokulumuz da bu eğitim sistemine geçecek 5 meslek yüksekokulundan biri. Bu anlamda yüksekokul müdürlerimi ve değerli akademisyenlerimi tebrik ediyor, kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Öğrenci kardeşlerimizin topluma, devlete, millete ve sizlere hayırlı birer evlat olacaklarından şüphemiz yok."

Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu da mezun olan öğrencileri tebrik edip gelecek yaşamlarında başarı diledi.

Konuşmaların ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Tören, mezun öğrencilerin meslek andını okumasıyla sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.