Edirne

Edirne'den kısa kısa

16:37 23 Mayıs 2018
Edirne'den kısa kısa

Trakya Üniversitesi (TÜ) Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunca 2017-2018 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

TÜ Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen törende, öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşadı.

Törende konuşan TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, mezun öğrencileri tebrik etti.

Sanata ve sanat eğitimine değer verdiklerini belirten Şahin, "Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, bizim sanat içerikli üç birimimizden biri. Yüksekokulumuzun Türkiye ve kamudaki tek ve ilk meslek yüksekokulu olması sanata verdiğimiz değerin bir göstergesi. Bu göstergenin bir ifadesi olarak bu noktada özveriyle çalışan okul müdürüme, müdür yardımcılarıma, öğretim elemanı arkadaşlarıma ve idari personelime çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

TÜ Şehit Ressam Hasan Rıza Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semiha Kartal da dördüncü dönem mezunlarını verdiklerini ve öğrencileri meslek hayatlarına uğurlamalarının gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından başarılı öğrencilere plaketleri verildi.

Tören, mezun öğrencilere belgelerinin verilmesi, meslek andının okunması ve kep atılmasıyla sona erdi.

- 1993 mezunları bir araya geldi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi 1993 yılı mezunları gerçekleşen etkinlikte bir araya geldi.

25 yıl önce öğrenim gördükleri binada buluşan mezunlar, yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

TÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Demir ve TÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Taş'ın da katıldığı buluşma programında dönemin öğretim üyeleri de hazır bulundu.

- Hatipler'in şiirleri Bulgarca'ya çevrildi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Hatipler’in bazı şiirleri Bulgarca'ya çevrildi.

Dr. Öğretim Üyesi Haitpler'in "Haber Bırak Rüzgarlara" ve "Sana Bir Var" isimli şiirleri Bulgarca'ya çevrilirken aynı zamanda Bulgaristan'daki Edebi Dünya isimli dergide yayımlandı.

- Mezunlar buluştu

Trakya Üniversitesi (TÜ) Kimya Bölümü 1993 mezunları düzenlenen programda buluştu.

TÜ Sabancı Kültür Merkezindeki geleneksel mezunları günü etkinliğinde konuşan TÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Erol Okan, mezunlarla bir araya gelmenin mutluluk verici olduğunu belirtti.

TÜ'nün başarılı bir kurum olduğunu dile getiren Okan, "Üniversitemiz ve Fen Fakültemiz yıllar içinde büyük başarılar ve gelişmeler kaydetti. Sizler, yıllardan beri kimya alanının içerisindesiniz. Umuyorum ki bugün değerli katılımcılarla bu bilgi ve birikiminizi paylaşacak, bizlere yeni değerler katacaksınız. Bu güzel ve anlamlı birlikteliğin gelecek yıllarda da devam etmesini temenni ederim." dedi.

TÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mesut Kaçan da etkinliğe katılan mezunlara teşekkür ederek, yaşamlarında başarı diledi.

Konuşmaların ardından mezunlara belgeleri verildi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.