Edirne

Selimiye'nin genç hafızları mukabele geleneğini sürdürüyor

15:49 25 Mayıs 2018
Selimiye'nin genç hafızları mukabele geleneğini sürdürüyor

Mukabele geleneği, Selimiye Camii'nde genç hafızlar tarafından devam ettiriliyor.

Edirne İl Müftülüğü tarafından düzenlenen hafızlık kursunu başarıyla tamamlayan genç hafızlar, Selimiye'nin mihrabında öğle namazı öncesi ezbere mukabele okuyor.

Mukabeleyi takip etmek isteyen vatandaşlar dinleyerek veya yanlarında getirdikleri Kur’an-ı Kerim’le okunan ayetlere eşlik ediyor

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Selimiye'de özel bir geleneğin devam ettirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ramazan ayının en güzel geleneklerinden biri mukabele okunmasıdır. Bu gelenek İslam mimarisinin en muhteşem eseri olan Selimiye'de genç hafızlarımız tarafından devam ettiriliyor. Sevgili peygamberimiz gelen vahiyleri ramazan ayında Cebrail ile karşılıklı mukabele edip karşılıklı okurlardı. Vahiyler bittiğinde de Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okudular. Bu gelenek peygamberimizden bize miras. O zamandan beri bu gelenek evlerimizde, camilerimizde sürüyor. İnşallah bu kıyamete kadar böyle devam edecek. Kur'an kutsal kitabımızda korunduğu gibi hafızlarımızın zihninde de korunuyor. Kur'an ayı ramazanda hatmi şerif yapmak peygamberimizin sünnetidir ve aynı zamanda bizim örfümüz haline gelmiş bit geleneğimizdir."

Hafızlardan Osman Tunç (15) ise Selimiye'de iki yıldır mukabele okuduğunu ifade ederek, "Burada mukabele okumak çok güzel. Büyüklerimiz gelip bizi dinliyorlar. Çok mutlu oluyoruz. İleride de hafızlık hocası olarak yeni hafızların yetişmesine katkı sunmak istiyorum." dedi.

13 yaşında hafız olan Ferhat Karabulut da Selimiye'de mukabele okumanın kendisi için büyük mutluluk olduğunu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.