Edirne

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne doğru

16:34 30 Mayıs 2018
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne doğru

Hedeflerinin Edirne'deki 4 milletvekilliğini de kazanmak olduğunu ifade eden Pekcanlı, şöyle devam etti:

CHP 27. Dönem Edirne Milletvekili adayları düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

CHP Edirne İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, teşkilat olarak seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

"Seçim çalışmalarımıza dün start verdik. Dün Meriç ilçemizden başlayarak toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Ben bu zamana kadar böyle bir heyecan görmedim. 24 Haziran’ın habercisi bir sevgi ve kalabalık var. Çalışmalarımız sürüyor. 24 Haziran'da Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı CHP'yi de iktidar yapacağız inşallah. Ama ve fakatsız çalışmaya başladık. Bu saatten sonra konuşulacak hiçbir şey kalmadı. Tek konuşulacak olan Edirne'de 4-0'a giden CHP'nin iktidara yürümesidir. Örgütümüzle el ele, kol kola yürüyoruz. Bu saatten sonra yapacağımız tek şey kapı kapı dolaşıp çalışmak."

CHP'den birinci sıra milletvekili adayı Okan Gaytancıoğlu ise seçimlerden birinci parti olarak çıkacaklarını söyledi.

Türkiye'nin iyi yönetilemediğini belirten Gaytancıoğlu, "24 Haziran akşamı 4 milletvekilini buradan çıkartacağız. Saha da geziyoruz ve değişimi gözlemliyoruz. Gelen bilgiler 320 civarında milletvekilinin millet ittifakından olacağını gösteriyor. Cumhur ittifakı mecliste azınlığa düşecek. Böyle giderse belki ilk turda, kuvvetle ihtimal yüzde 60 oyla Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanımız olacak göreceğiz. Muharrem İnce, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ayarlarına dönmesi için çalışacak ve yemin ettikten bir dakika sonra OHAL’i kaldıracak." şeklinde konuştu.

CHP Edirne Milletvekili ve ikinci sıra milletvekili adayı Erdin Bircan da AK Parti'yi eleştirerek, "Bugüne kadar hiçbir hükümet, Cumhuriyet değerleriyle oynamadı. Cumhuriyet değerlerinden bizler uzaklaştırmak istemelerine rağmen seçimle birlikte ayaklarına dolaşacak. Yeni, özgürlükçü bir anayasa yapılacak." dedi.

Üçüncü sıra adayı Yakup Atalay ve dördüncü sıra adayı Erdoğan Gümülcineli de CHP'nin Edirne'de en fazla oyu alması için çalıştıklarını belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da vatandaşların CHP'ye karşı bir özlem duyduğunu kaydetti.

Toplantıya, il teşkilat üyeleri, belediye ve il genel meclis üyeleriyle, partililer katıldı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.