Edirne

TÜ'de mezuniyetler

11:01 31 Mayıs 2018
TÜ'de mezuniyetler

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşadı.

TÜ Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen törende konuşan TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversite olarak Balkanlar'a açılma hedefinde olduklarını belirtti.

Yüksekokulun bu hedefe katkı sağladığını ifade eden Tabakoğlu, "Spor bir üniversitede en önemli faktörlerden biridir. Bir yumuşak güçtür. Yüksekokulumuzu fakülte yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Var olan spor imkanlarını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yeni salonlarımız açıldı, daha da açılacak. Öğrencilerimizi bilimsel olarak en iyi şekilde hazırlayarak onları ulusal ve uluslararası camiada başarılar kazanacak şekilde yetiştirmek istiyoruz. Bu gayret içerisinde çalışan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hakan Tuna da mezun olan öğrencileri tebrik ederek başarı diledi.

Konuşmaların ardından bölümlerinden dereceyle mezun olan öğrencilere plaket ve belgeleri verildi. Tören, programlara göre mezun olan öğrencilerin mezuniyet belgelerinin verilmesinin ve meslek andının okunmasının ardından sona erdi.

Törene, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Zekeriya Bayrak, akademisyenler ve veliler katıldı.

- Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2017-2018 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversite eğitiminin öğrencilerin hayatlarında dönüm noktası olduğunu söyledi.

Teknoloji ve bilişim çağının yaşandığını vurgulayan Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"İçerisinde bulunduğumuz ve teknoloji ile bilişim çağı adı verilen bir dönemden söz ediyoruz. Bilginin sürekli yenilendiği ve güncelliğinin önem kazandığı bir dönem. Dolayısıyla eğitim ve öğrenim hayatlarınız üniversiteyle sınırlı kalmayacak, yaşam boyu devam edecek. Bu noktada kendinizi sürekli yenilemeye ve geliştirmeye ihtiyacınız olacak.

Her konuda bir fikir ve bilgi sahibi olmakla birlikte alanınızda uzman olmaya gayret edin. Bilirkişi olarak danışılacak, fikir ve görüşlerinize saygı duyulacak bireyler olmaya çalışın. Uzun hayat yolculuğunuzda öncelikle ülkenize, ailenize ve topluma hayırlı birer evlat olmakla birlikte okumayı, araştırmayı ve kendinizi geliştirmeyi amaç edinin."

TÜ Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı da mezun öğrencileri iş ve meslek hayatına hazırlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Tören, öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ve meslek andının okunmasıyla sona erdi.

Törene, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.