Edirne

Dünya Çevre Günü

15:05 05 Haziran 2018
Dünya Çevre Günü

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, çocukların erken yaşlardan itibaren doğa eğitimi almaları gerektiğini bildirdi.

Çoğal, "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bugün karşı karşıya olunan bazı ekolojik problemleri çözmek için sadece coğrafya, matematik, tarih veya dil bilgisinin yeterli olmayacağını, çocukların erken yaşlardan itibaren doğa eğitimi almaları gerektiğini ifade etti.

Doğayı tanıyan, seven, koruyan, kendisini doğanın sahibi değil de bir parçası olarak gören nesiller için çocukların daha fazla doğa ile iç içe olması gerektiğini aktaran Çoğal, şunları kaydetti:

"Bu nedenle bizler Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA ve Lise TEMA adlı eğitim programlarımızı binlerce gönüllü öğretmenin desteğiyle her yıl 81 ilde 100 bini aşkın çocukla uyguluyoruz. Çocukların doğada keşfederek vakit geçirmelerini desteklemeyi, doğaya duyarlı davranış ve tutumlar sergileyen bireyler olmalarına katkı sağlamayı, fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi hedefliyoruz. Daha fazla çocuğa bu eğitimleri ulaştırabilmemiz için şimdi desteğinize ihtiyacımız var. 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle herkesi TEMA Vakfı'nın doğa eğitim programlarına destek vermeye çağırıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.