Edirne

Selimiye'de ramazanın ayının son cuması kılındı

15:06 08 Haziran 2018
Selimiye'de ramazanın ayının son cuması kılındı

Türk-İslam mimarisinin zirve eseri Selimiye Camisi başta olmak üzere Edirne'deki camilerde ramazan ayının son cuma namazı vatandaşların yoğun katılımıyla kılındı.

Edirne ve çevre illerde yaşayan vatandaşlar ile Batı Trakya'dan gelen soydaşlar, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisini doldurdu.

Selimiye Camisi İmamı Hüseyin Özpınar, cuma hutbesinde, ramazan ayının teması olan israfa değinerek israftan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Tüm dünyada çeşitli şekillerde israf yapıldığının görüldüğünü belirten Özpınar, hutbede şunları kaydetti:

"Bugün yeryüzünü kuşatan en büyük afetlerden birisi israftır. Bir yanda açlığın, yoksulluğun ve sefaletin pençesinde kıvranan milyonlarca insan varken, saçıp savurmak, ihtiyaç olmadan harcamak, eskimeden atmak hayati bir hatadır. Mazlum insanlar ekmek ve su gibi en temel ihtiyaçlarından bile mahrum bir şekilde hayat mücadelesi verirken, artan bir tek lokmayı bile çöpe atmak insafa sığmaz.

Nimetler karşısında şımarıp lükse dalmadan ve duyarsızca israfa girmeden infak ahlakını kuşanalım. Rabbimizin hayata ve kainata koyduğu dengeyi gözetelim. Bu denge ihlal edildiğinde hayatın bereketinin kaçtığını, toplumun huzurunu kaybettiğini, insanın kendisine ve gelecek nesillere zarar verdiğini unutmayalım. Nimetlerin sınırlı, nefsin istek ve arzularının ise sınırsız olduğunu aklımızdan çıkarmayalım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.