Edirne

Edirne'de gazetecilere basın kartları verildi

12:22 19 Haziran 2018
Edirne'de gazetecilere basın kartları verildi

Edirne'de Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Basın Kartı Komisyonu'nun gerçekleştirdiği toplantı sonucunda basın kartı almaya hak kazanan gazetecilere kartları verildi.

Basın Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürlüğünde düzenlenen programda, Edirne'de 5 basın mensubuna ilk kez basın kartı verildi.

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgen, programda yaptığı konuşmada, basın kartının çeşitli olanakları olduğunu belirterek, "Çalışan gazeteciler yıpranma payı hakkından istifade edebiliyorlar. Toplam 12 ay pirim yatırılıyor, 15 ay yatırmış gibi işlem görüyorlar. Maksimum fayda olarak 5 yıl yıpranma payından istifade ediyorlar. Bütün mesleki yaşamları boyunca maksimum olarak 5 yıl yıpranma payından istifade eden gazeteciler, yaştan da bunun yarısı kadar yani 2.5 yıl yaş haddinden de düşüyor. Basın kartı çalışan bir gazeteci için gerçekten olmazsa olmaz resmi kimlik belgesidir. Özellikle genç mesleğe yeni başlamış arkadaşlarımızı basın kartı almaları yönünde teşvik ediyoruz." diye konuştu.

Ülgen, Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdürlüğünde görevli muhabir Cihan Demirci, Ahval Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nevser Eraslan, Vatandaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Baran Yazgan, Edirne Haber Gazetesi muhabiri Özlem Ceylan ve TRT kamera asistanı Turhan Ay'ın sarı basın kartı almaya hak kazandıklarını belirterek, tebrik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.