Edirne

"Partimiz zerre kadar çizgisinden sapmamıştır"

16:29 22 Haziran 2018
"Partimiz zerre kadar çizgisinden sapmamıştır"

MHP Edirne milletvekili adayı Hakan Özkan, "Edirne'de çok ciddi bir teveccüh ile Milliyetçi Hareket Partisi daha önce yapılmış olan algı operasyonlarını kırdı ve şimdi Edirne'nin gündemine oturdu." dedi.

Özkan, MHP Edirne İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, seçim sürecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başladığını hatırlattı.

O günden bu yana Edirne'de, 254 köy, 9 ilçe merkezinin bütün mahallelerinde çalışma yaptıklarını belirten Özkan, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Edirne'de milletvekili sayısının bu seçimlerde üçten, dörde çıktığına dikkati çeken Özkan, şunları kaydetti:

"Şimdi sayının dörde çıkmasıyla Milliyetçi Hareket Partisi kaybettiği bu milletvekilliklerini almak istiyor. Yaptığımız çalışmalarda sahada bunu çok net olarak görüyoruz. Edirne'de çok ciddi bir teveccüh ile Milliyetçi Hareket Partisi daha önce yapılmış olan algı operasyonlarını kırdı ve şimdi Edirne'nin gündemine oturdu. Milliyetçi Hareket Partisi son dönem Türkiye'nin güvenlik politikaları ve beka sorunu ile ilgili yapmış olduğu çıkış ve neticesinde doğan Cumhur İttifakı, bölgemizde iyi anlatılmadığından dolayı bazı ufak tefek yenik düşmüştük. Ama bunu insanlarımıza anlatınca insanlarımız Milliyetçi Hareket Partisi'nin ne kadar haklı olduğunu kavramış durumda. Milletimiz Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönlünü açmıştır."

Özkan, MHP'nin Cumhur İttifakı'nda yer alarak millete ve devlete sahip çıktığını da dile getirerek, şöyle devam etti:

"Partimiz zerre kadar çizgisinden sapmamıştır. Bugün iktidar partisi Milliyetçi Hareket Partisi'nin güvenlik politikalarını uyguladığı için bugün Milliyetçi Hareket Partisi'yle hareket etmektedir fakat bizim dışımızdaki bu ittifak maalesef HPD'yi de içine alabilecek bir yapıyla Milliyetçi Hareket Partisi'ni de bu işin içine bulaştırmak istedi. Milliyetçi Hareket Partisi bu bölücü siyasi partiyi asla tanımıyor, kabul etmiyor ve Türkiye gündeminde olmasını da arzu etmiyor. Maalesef bu bölücü siyasi partisi meşrulaştırma çalışmaları var ve Milliyetçi Hareket Partisi de buna alet edilmek istendi."

- Kaldırım taşlarının renklerine tepki

Bölücü zihniyeti reddettiklerini, Türkiye'yi bölmek isteyen bu siyesi hareketin bir an önce tasfiye edilmesini istediklerini ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

"Bu bölücü partinin genel başkanını buralarda ziyaret ediyorlar. Bu milletimizi derinden üzüyor, halkımız buna çok kızgın. Diğer bir husus da aldığımız eleştirilerden bir tanesi Kıyık'a gittim baktım. Kıyık'a doğru çıkan caddemizde maalesef bölücü bir partinin renklerinin taşlarla yollara döşendiğini gördüm. İnanın infial uyandırdı biz bu konuda hassas olduğumuz için insanlara bir yanlışlık vardır diye söyledik. Buradan yetkilileri uyarmak istiyoruz. Çok yanlış bir uygulama ve yanış bir işlem yapılmış Kıyık'ta caddede yukarı çıkarken taşlarda PKK'nın, HDP'nin renkleriyle taşlar döşenmiş, Edirne'de böyle bir şeyin olmasını reddediyoruz, kınıyoruz. Bu konuda bizlere ciddi şikayetler geliyor."

Toplantıya, MHP Edirne milletvekili adayı Taner Albayrak da katıldı.







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.