Edirne

Köylerde beton yol ve sıcak asfalt uygulaması başladı

14:18 05 Temmuz 2018
Köylerde beton yol ve sıcak asfalt uygulaması başladı

Köylerde beton yol ve sıcak asfalt uygulamasının başladığı bildirildi.

Edirne İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları gereğince ilk kez bu yıl KÖYDES Projesi kapsamında hükümet tarafından programa alınan sıcak asfalt ve beton yol uygulamasına Edirne’de başlandığı ifade edildi.

İlçe Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından ihalesi yapılan ve kontrollük hizmetleri İl Özel İdaresi ekiplerince gerçekleştirilen sıcak asfalt ve beton yol uygulamalarının ilkini Meriç ilçesinde gerçekleştirilmeye başlandığı aktarılan açıklamada, Edirne Valisi Günay Özdemir'in açıklamalarına da yer verildi.

Köy yollarının standartlarının yükseltimesinin hükümetin öncelikleri arasında yer aldığının altını çizen Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda 2018 yılı Yüksek Planlama Kurulu kararları doğrultusunda KÖYDES çerçevesinde yapılacak yollar için sathi kaplama uygulamasına son verilmiş ve köy yollarının niteliğine göre beton veya sıcak asfalt yapılma zorunluluğu getirilmiştir. Bu yıl 11 kilometresi sıcak asfalt, 12,5 kilometresi ise beton yol olmak üzere KÖYDES ödenekleriyle 23,5 kilometre yol yapacağız. Buna ilaveten önümüzdeki yıldan başlamak üzere Özel İdare Yatırım programında da her yıl yol bütçesinin tamamını beton ve sıcak asfalt yapımına tahsis edeceğiz. Amacımız kademeli bir şekilde Edirne’deki tüm köy yollarının beton veya sıcak asfalta kavuşmasıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.