Edirne

Abdullah Tayyip Olçok anısına pedal çeviriyorlar

16:37 11 Temmuz 2018
Abdullah Tayyip Olçok anısına pedal çeviriyorlar

Makedonya'nın Adrenalin Bisiklet Kulübü üyeleri, 15 Temmuz şehitlerinden Abdullah Tayyip Olçok anısına pedal çeviriyor.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten başlayan toplam 850 kilometrelik turda bisikletçiler, Edirne'nin İpsala ilçesine ulaştı.

Üyeler, İpsala Sınır Kapısı'nda İpsala Kaymakam Vekili Süleyman Bakan ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman tarafından karşılandı.

Süleyman Bakan, yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türk milleti tarafından bertaraf edildiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Bugün Makedonya'dan gelen misafirlerimizi burada karşıladık. Bu hain darbe girişimini unutmamak, unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak üzere misafirlerimizi karşıladık. 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak adına ilçemizde de çeşitli etkinlikler yapacağız."

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ise "Üsküp'ten gelen misafirlerimizi ilçemizde bir akşam misafir ettikten sonra İstanbul'a sağ salim ulaşmaları için onlara yardımcı olacağız. Böyle anlamlı bir etkinliği yapan sporcuları tebrik ederim." diye konuştu.

Bisiklet kulübünün sözcüsü Zekeriya Muharrem, Abdullah Tayyip Olçok anısına düzenledikleri turda 8 Temmuz Pazar günü yola çıktıklarını, İstanbul'da 15 Temmuz Şehitliği'ni ziyaret edeceklerini kaydetti.

Adrenalin Bisiklet Kulübü üyeleri, İpsala Sınır Kapısı'ndaki işlemlerinin ardından Türkiye'ye giriş yaptı.

Bisikletçiler burada "15 Temmuz Şehitleri Abdullah Tayyip Olçok Anısına" yazılı pankart açtı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.