Edirne

Kamu borçlarını yapılandırmada 31 Temmuz son tarih

16:25 23 Temmuz 2018
Kamu borçlarını yapılandırmada 31 Temmuz son tarih

Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı, vergi ve bazı kamu borçlarının yeniden yaplandırılması için tanınan imkandan yararlanmak için son başvuru tarihinin 31 Temmuz olduğunu hatırlattı.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'un 18 Mayıs tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdiği ve 31 Mart öncesine ait vergi ve bazı kamu alacakları için yeniden yapılandırma imkanı getirildiği belirtildi.

Yapılandırma kanununun eski borçları 18 taksitte 36 aylık bir sürede ödeme imkanı verdiği dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kanundan yararlanmak isteyenlerin, 31 Temmuz tarihine kadar bizzat vergi dairesine giderek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresi üzerinden veya www.turkiye.gov.tr adresinden internet aracılığıyla başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Peşin veya ilk taksit ödemelerinin 1 Ekim'e tarihine kadar yapılması gerekiyor. Taksitlerin ilk 2’sinin zamanında ödenmesi şartı var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.