Edirne

"En İyi Avrupa Pulu" için destek istedi

14:59 08 Eylül 2018
"En İyi Avrupa Pulu" için destek istedi

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Avrupa Posta İşletmeleri'nin hazırladığı özel pullar yarışmasında, bu yıl Türkiye'yi temsil eden Uzunköprü'nün altın pul ödülünü kazanması için vatandaşlardan oylarını internet ortamında kullanmasını istedi.

Avrupa Posta İşletmeleri'nin hazırladığı özel pullar yarışmasında, bu yıl Türkiye'yi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Uzunköprü temsil ediyor.

Başkan İşbilen, tarihi köprünün ve Türkiye'nin tanıtımı için vatandaşlardan destek istedi.

Yarışmanın uluslararası çapta prestijli bir organizasyon olduğunu ifade eden İşbilen, "Avrupa Posta İşletmeleri tarafından bastırılan özel pullarda bu yıl ilçemize de adını veren taş köprümüz Uzunköprü ülkemizi temsil ediyor. Her ülkenin tarihi köprülerinin basılı olduğu pullar arasında bir de bu organizasyon içerisinde yarışma düzenlenmiştir. Vatandaşlarımızdan isteğimiz bir dakikalarını ayırıp internet ortamından Uzunköprü'nün yer aldığı pul için oy kullanmaları. Bu yarışma tarihi köprünün UNESCO yolculuğu için çok önemli. Hem ilçemizin, hem bölgemizin, hem de ülkemizin tanıtımı için bu yarışmada birincilik elde etmek istiyoruz. Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarışmada Türkiye'yi temsil eden pulu desteklemek isteyenler "www.posteurop.org/europa2018" adresinden oy verebiliyor. "En İyi Avrupa Pulu" yarışmasında oy kullanma işlemi yarın sona erecek.

- Uzunköprü

Uzunköprü ilçesine adını veren tarihi eser, Anadolu ile Balkanlar'ı birbirine bağlayan ve dünyanın en uzun taş köprüsü olma özelliğini taşıyor. Eski adıyla Ergene Köprüsü, 1427-1443 yılları arasında Sultan 2. Murad döneminde, dönemin baş mimarı Muslihiddin'e yaptırıldı.

Bin 392 metre uzunluğunda, 6,80 metre genişliğindeki köprünün 174 kemeri bulunuyor.

Köprü, Osmanlı'nın Balkanlar'a yapacağı fetihlerde doğal bir engel olarak karşılarına çıkan Ergene Nehri'ni aşmak için kurulmuştu. Daha önce yapılan tahta köprülerin nehrin sularıyla yıkılması üzerine yapılan taş köprü, Türk ordusunun akınlarını kışın da sürdürebilmesini sağladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.