Edirne

Edirne'den kısa kısa

15:49 11 Eylül 2018
Edirne'den kısa kısa

Keşan Belediyesi ve Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) tarafından 7-9 Eylül tarihlerinde 7. Keşan DOÇEK Bisiklet Festivali düzenlendi.

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, yaptığı yazılı açıklamada, festivale 350 bisikletçinin katıldığını belirtti.

Üç gün süren etkinlikte farklı rotalarda pedal çevrildiğini aktaran Eşme, şunları kaydetti:

"Yurt içi ve yurt dışından festivale katılan 350 kişi üç gün süren etkinlik boyunca İzzetiye, Mercan, Dişbudak, Yeşilköy, Beyköy, Suluca, Koruklu, Danişment, Erikli, Mecidiye bölgelerindeki arazi parkurlarında pedal çevirdi ve Yayla Sahilindeki Altunhan Beach’te çadırlarıyla kamp yaptı.

Sıcak bir havada gerçekleştirilen etkinlik boyunca bisikletçiler, bölge halkının konukseverliği, coğrafyadan ve özel olarak hazırlanmış "Zagor-Malkoçoğlu-Battal Gazi ve Dönence" adlı parkurların güzelliklerinden etkilendiklerini ifade etti. Festival için çok büyük bir emek harcandığını, festivalin ülkedeki en prestijli ve organize festivaller arasında olduğunu anlatan bisiklet tutkunları, buradan olumlu düşünceler ile ayrıldıklarını ve önümüzdeki yılı şimdiden iple çektiklerini belirtti.

Katılımcılar festivalin yapılmasında katkı sunan herkese teşekkür etti."



- Çevreciler, Tunca Nehri kenarında çöp toplayacak

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında kent merkezinde ve Tunca Nehri kıyısında temizlik etkinliği düzenleyecek.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, yapılacak etkinlikle temizlik konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlandığını belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği olarak halkımızın katılımıyla, tek kullanımlık plastik su ve benzeri ambalajlı ürünlerin tüketiminin artmasıyla kentimizde hızla kirlenmeye başlayan sokaklar, nehir kıyıları, piknik alanlarını temizleyerek kirlenmeye dikkat çekmek, devamında bunların kaynağında azaltılmasına yönelik çalışmalar yapmayı hedefimize koyduk. Edirne’de yaşayan insanlarımız çevresine değer veren, sağlıklı yaşam hakkına sahip çıkma bilincindedir."

Çöp toplamanın sadece belediyecilik görevi olmadığı, ortak yaşam alanlarının temiz kalmasına katkı sunmanın bir yurttaşlık görevi olduğu aktarılan açıklamada, vatandaşların etkinliğe katılımı istendi.

Açıklamada, "15 Eylül Cumartesi günü saat 16.00 da Atatürk Anıtı önünde toplanarak, Saraçlar Caddesi başından, cadde boyunca Tunca Nehri Köprüsü kıyasına kadar olan yol üzerinde temizlik günü aktivitesi yapacağız. Kullanılmış torbaları ve eldivenlerimizi yanımızda getireceğiz. Tunca Nehri kıyısına kadar gördüğümüz naylon poşetleri, pet şişeleri, sigara izmaritlerini, şişe kapaklarını, plastik pipetleri toplayacağız. Etkinliğin devamında klasik müzik konserimiz olacak." görüşlerine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.