Edirne

Trakya Birlik'e ödeme çağrısı

17:43 17 Eylül 2018
Trakya Birlik'e ödeme çağrısı

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, Trakya Birlik'e ürün teslim eden çiftçilerin ödemelerini bir an önce yapması çağrısı yaptı.

Yorulmaz, makamında düzenlediği basın toplantısında, Edirne genelinde ağustos ayında başlayan ayçiçeği hasadında sona gelindiğini belirtti.

Trakya Birlik'in çiftçinin ayçiçeğini almasına rağmen henüz 1 kuruş bile ödeme yapmadığını aktaran Yorulmaz, şunları kaydetti:

"Burada en büyük sıkıntı çiftçilerin paralarının ödenmemesi. Çiftçilerimizin bankalar olan tüm borçları dokuzuncu ayda ödenir, eylül ayında çiftçilerimiz borçlarını öder bankalara. Trakya Birlik çiftçinin ayçiçek parasını bir an önce ödemelidir, çiftçilerin bankalara ödeme ayı gelmiştir. Trakya Birlik bir an önce çiftçinin parasını ödesin. Memurun maaşını nasıl ödüyorsa çiftçinin de parasını versinler."

- Çeltikte de iyi fiyat beklentisi

Yorulmaz, Edirne'de çeltik hasadının da başladığını da belirtti.

Çeltik üretiminin çok meşakkatli bir iş olduğuna işaret eden Yorulmaz, şunları kaydetti:

"Bu yıl bir de çeltiğin baş belası olan 'beyaz darı' diye bilinen bir ot var, onla çiftçi mücadele etmek için büyük paralar harcadı. İnşallah çeltik fiyatı da çiftçimizin istediği şekilde açıklanır. Yoksa çiftçimiz sene çok zor duruma düşer. Girdi fiyatları geçen seneye nazaran 2 kat arttı. Geçen yıl 800 lira olan gübre şu an 2 bin 100 lira. Geçen yıl 4 lira olan mazot şu an 6 lira. Kısacası bir an önce girdi fiyatlarının düşürülmesi ve tedbir alınması gerekiyor."






çeltik biçin fiyatının dekar başına 75 lira olarak belirlendiğini aktardı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.