Edirne

İtfaiye Haftası

13:37 25 Eylül 2018
İtfaiye Haftası

Tüm Yerel-Sen Edirne Şube Başkanı Savaş Çerkez, itfaiyecilerin yangın söndürmenin yanı sıra pek çok olayda vatandaşların yardımına koştuğunu söyledi.

Çerkez, İtfaiye Haftası nedeniyle sendika binasında düzenlediği toplantıda itfaiyeciliğin önemli bir meslek olduğunu belirtti.

İtfaiyecilerin gece gündüz demeden görevlerinin başında olduğunu ifade eden Çerkez, şöyle devam etti:

"İtfaiyecilerimiz başta yangın olmak üzere, çeşitli doğal afetlerde ve kurtarma çalışması gerektiren olaylarda, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmek için var gücü ile çalışmaktadır. Yangın söndürmek dışında daha pek çok işi var itfaiyecinin. Ağaçta kedimiz kalsa, köpeğimiz rögara düşse, kazaya uğrasak, sel, deprem, afete maruz kalsak itfaiyeci yanı başımızdadır. Bu zor görevleri yapmak, sağlam bir beden ve sağlam bir psikoloji gerektiriyor şüphesiz. 7 gün 24 saat görev bilinciyle gerçekleştiren, yerel yönetimlerin fedakar emekçileri olan itfaiye memurları, ekonomik, sosyal ve özlük hakları bakımından birçok sorunla karşı karşıya görevlerini yürütmektedir. Tüm Yerel-Sen olarak gerçek kahramanlar, kötü gün dostları, ateş savaşçıları itfaiye çalışanlarının sorunlarının bir an evvel çözülmesini diliyor, tüm itfaiye çalışanlarının İtfaiye Haftasını kutluyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.