Edirne

Edirne'den kısa kısa

17:20 28 Eylül 2018
Edirne'den kısa kısa

Türkiye-Almanya Uzman Değişimi Programı kapsamında Almanya'dan gelen heyet Edirne'de ziyaretlerde bulundu.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kültürel Etkileşim, İşbirliği ve Gönüllülük Temalı Türkiye-Almanya Uzman Değişimi Programı kapsamında, Almanya'dan Türkiye'ye gelen 9 kişilik gençlik alanında farklı kurum ve kuruluşlarda görev yapan gençlik lideri ve pedagoglardan oluşan heyetin Edirne'de ziyaretler gerçekleştirdiği belirtildi.

Programın gençlik algısını doğru bir zemine oturtmak, gençliğin ihtiyaç, beklenti ve endişelerini tespit etmek, gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek, aktif vatandaşlık ve gönüllülük bilincini geliştirmek, farklı genç gruplarının ihtiyaçlarını da dikkate alarak gençlerin kendi potansiyellerini ortaya çıkarabilmelerine imkan sağlamak ve farklılıkları bir bütünlük olarak görmelerini sağlamak için düzenlendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda ilimize gelen uzmanlarla birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezindeki faaliyetlerin yerinde incelenmesi, yapılan etkilerde gözlem ve anektodların alınması ve işbirliği içerisindeki kurumların tanıtılması amacıyla Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlim Yayma Cemiyeti, Büyükdöllük Köyü İlk/Ortaokulu ve Köy Muhtarlığı ile görüşmelerde bulunulmuştur. Projenin Edirne bölümü bitirildikten sonra İstanbul kısmına geçilecektir."

- Sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme projesi

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme projesi gerçekleşeceği bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Ekim'de başlayacak projenin bilgilendirmeleri antrenörler tarafından ilkokullarda yapılmaya başlandı.

Projenin, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında hayata geçen ve Türk spor tarihimizin en büyük altyapı projelerinden biri olduğu aktarılan açıklamada, "Bu projeyle il geneli tespit edilen okullardaki 3. sınıf öğrencileri testlere tabi tutulup, Türk sporuna yeni yetenekler kazandırılacak. Yapılan testler sonunda başarılı olan çocuklarımız, yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda farklı spor branşlarına yönlendirilecek. Aynı zamanda proje 2028, 2032 Olimpiyat Oyunlarında, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek üst düzey sporcu olarak yetiştirilmesini sağlayıp Türk sporu adına önemli başarılar elde edilmesini hedefliyor."

- Edirnespor'a Bulgar rakip

Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Takımı, Bulgar rakipleriyle hazırlık maçı yapacak.

Edirnespor'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirnespor lig maçları öncesi Bulgaristan 1. Lig takımlarından olan BC BEROE ile cumartesi ve pazar günü hazırlık maçında karşılaşacak.

İlk karşılaşma yarın Mimar Sinan Spor Salonu'nda saat 18.00'de, ikinci maçsa pazar günü 17.00'de oynanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.