Edirne

Ege ve Marmara'da beklenen şiddetli fırtına

12:28 29 Eylül 2018
Ege ve Marmara'da beklenen şiddetli fırtına

Ege ve Marmara'da yarın için beklenen şiddetli fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı Saros Körfezi yakınındaki Keşan ve Enez ilçelerinde gerekli önlemler alındı.

Keşan ve Enez belediyeleri ile koordinasyonunda şiddetli fırtına nedeniyle kent genelinde yaşanabilecek sıkıntılara müdahale konusunda hazırlıklar tamamlandı.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meteorolojik gelişmeleri takip ettiklerini ve teyakkuzda olduklarını söyledi.

Fırtınanın Yunanistan tarafına kaydığı bilgisini aldıklarını belirten Özcan, "Kurtarma ekiplerimize ve personelimize teyakkuzda olmalarını ilettik. Fırtınanın yağmurla birlikte geleceği bilgisi üzerine su ve kanalizasyon müdürlüğü ekiplerimizi teyakkuza geçirdik. Sıkıntı olabilecek noktalar için su pompalarımız ve itfaiye araçlarımız hazırlandı." dedi.

Vatandaşın bilgilenmesi için anonslar yapıldığını ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımıza mümkün olduğu kadarıyla kapı ve pencerelerini iyi kapamalarını, olası fırtınada dışarıda olmamalarını, dışarıdaysalar çatılardan uçabilecek malzemelere dikkat etmelerini ve gerekli önlemleri almalarını tavsiye ediyoruz. Fırtınanın Saros ve Çanakkale bölgesinde etkili olması bekleniyor. Takip ediyoruz. Yarın sabaha karşı fırtınanın başlayacağını bekliyoruz. Saros Körfezi'ne kıyısı olan Erikli ve Yayla gibi sahil kesimlerimizde de anons sistemimiz var, uyarıları yapıyoruz. Yazlıkçı sezonu bitmiş vaziyette ancak gerekli duyuruluyor yapılıyor. Vatandaşlarımız basından da fırtına beklentisini takip etmelidir. Orta Ege bölgesinde Tornado bekleniyor, Trakya'nın kuzey kısımlarında da yoğunluk gösteriyor."

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı da fırtınaya karşı vatandaşları uyardıklarını belirterek, "Belediye gerekli önlemleri aldı. Bazı bölgelere kum torbaları koyduk. Vatandaşlara kapanabilecek yerleri sıkı sıkı kapatmasını ilettik. Şu an alınacak tüm tedbirleri aldık." değerlendirmesinde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.