Edirne

Edirne'de "Yaşam Merkezi" törenle açıldı

18:07 01 Ekim 2018
Edirne'de "Yaşam Merkezi" törenle açıldı

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nce hazırlanan "Yaşam Merkezi" törenle açıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, Edirne'de ayrıcalıklı bir gün yaşandığını söyledi.

Birçok tesis hayata geçirdiklerini belirten Gürkan, "Bunlar elbette güzel şeyler ve keyifli işlerdi. Bugünkü bambaşka. Geleceğimizin teminatı olan, zamanı geldiğinde Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet edeceğimiz ve bu Cumhuriyeti yaşatacak, yükseltecek ilelebet payidar kılacak çocuklarımızın gelecek güvencesine kavuşacakları bir mekan." diye konuştu.

Merkezin biraz küçük olduğunu dile getiren Gürkan, şunları kaydetti:

"Ama biliyoruz ki mekanların küçüklüğü gönüllerin büyüklüğüyle hoşgörüsüyle kapatılabilecek bir eksikliktir. Bu anlamda burayı Edirne'de bir ilk olarak, bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. İnanıyorum ki burada çocuklarımızdan gelen talepler bizi çok kısa bir süre sonra daha büyük bir alana, daha büyük bir mekan arayışına, belki de birden fazla mahallede bu tür yaşam merkezlerini açmaya zorlayacaktır. Bundan kıvanç duyacağımızı ifade etmek isterim. Çocuklarımız için bugüne kadar elimizden gelen hemen hemen her şeyi yapmaya çalıştık. Yeter mi? Yetmez. Tamam mı? Elbette değil. Çünkü dünya o kadar gelişiyor ve değişiyor ki biz evlatlarımızı kendi kendileriyle rekabet edecekleri bir ortamda değil, dünyayla rekabet edebilecekleri koşulları oluşturmak zorundayız."

Gürkan, 29 Ekim'de Türkiye ve Balkanların en büyük interaktif Çocuk Eğitim Müzesi ve Parkı'nın açılışını yapacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Gürkan ve beraberindekiler Yaşam Merkezi'nin atölyelerini ziyaret etti.

Merkezin açılışına, Dış İşleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.