Edirne

Trakya Üniversitesinden kısa kısa

15:23 04 Ekim 2018
Trakya Üniversitesinden kısa kısa

Trakya Üniversitesinde "3. Uluslararası Trakya Muhasebe Finansmanı ve Denetim Sempozyumu" düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fehmi Yıldız Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler, Muhasebe ve Finans Tarihi Vakfı Başkanı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Güvemli ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Rektör Tabakoğlu, burada yaptığı konuşmada, Trakya Üniversitesinin Edirne gibi büyük işler başarmış bir şehrin üniversitesi olarak, büyük şeyler başarmayı hedeflediğini belirtti.

Yüzünü Balkanlara dönmüş üniversitelerinde rakamlardan çok kaliteye odaklandıklarını ifade eden Tabakoğlu, şöyle konuştu:

"Sarayımız ve şerbetlerimiz gibi geçmişteki değerlerimizi gün yüzüne çıkarmak için çalışıyoruz. Bugün bu sempozyumda da Osmanlı muhasebe kayıtları gün yüzüne çıkartılacak ve konuşulacak, bu ve bunun gibi pek çok önemli konu gündeme getirilerek, değerler ortaya koyulacak. Ayrıca kalite konusu gibi üniversitemizin önem verdiği ve üzerine yoğunlaştığı konulara değinilecek. Üniversitemiz ve bilim dünyasının bugün buradan önemli kazanımlarla ayrılacağına inanıyorum."

Konuşmanın ardından Muhasebe ve Finans Tarihi Vakfı Başkanı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Güvemli, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'na sertifikasını verdi.


- Trakya Üniversitesinde eğitim öğretim yılı başladı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, eğitim-öğretim yılının açılması nedeniyle mesaj yayımladı.

Rektör Tabakoğlu, mesajında, öğrencilerin Trakya Üniversitesi gibi seçkin bir üniversitenin öğrencisi olmanın ayrıcalığını sonuna kadar yaşayacaklarını belirtti.

Türkiye'nin ve Balkanların en seçkin üniversitelerinden olan Trakya Üniversitesinin bilimin, ilimin, teknolojinin, kültürün, sanatın, sporun, müziğin yuvası olduğunu aktaran Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Birbirinden beslenen farklı kültürlerin, çok renkliliğin ve çok sesliliğin gerçek adresi. Bu üniversitede öğreneceğiniz her şey size eşsiz değerler katacak. Burada, sayısı 3 bini aşan ve her geçen gün artan uluslararası öğrencilerimiz sayesinde, bambaşka kültürleri, bakış açılarını yakından gözlemleyerek kendinizi daha da zenginleştirme imkanına sahip olacaksınız. Bu memleketin suyunu içip ekmeğini yedikten, havasını derin derin soluduktan ve yıllar boyunca üniversitemizde biriktireceğiniz birçok değerli anıdan sonra, gönlünüzün bir parçası hep burada kalacak. Balkanların en seçkin üniversitesi Trakya Üniversitesi ve Türkiye'nin en yaşanabilir, en huzurlu şehirlerinden biri olan Edirne’de, hayal ettiğinizden daha da fazlasını bulacaksınız. Hepiniz, sadece sizleri yetiştirenlerin değil, üniversitemizin, Edirne'nin ve bu ülkenin gurur kaynağısınız, geleceğe dair umudumuzsunuz. Bunu asla unutmadan, şevk ve heyecanla emin adımlarla yolunuzda yürümeye devam edin. Üniversiteniz ve Edirne, her zaman sizin yanınızda olacak. Yeni eğitim öğretim yılında hepinize sonsuz başarılar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.