Edirne

TÜ, YÖKAK takımında yer alacak

13:13 09 Ekim 2018
TÜ, YÖKAK takımında yer alacak

Trakya Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında düzenlenen "Takım Başkanları Toplantısı"nda YÖKAK'ın takım başkanlığı ekibine seçildi. Oluşturulan kurul, üniversitelerin akreditasyon ve kalite süreçlerini denetleyecek.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya TÜ'yü temsilen TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu katıldı.

Tabakoğlu, YÖK bünyesinde şekillenen birimin üniversitelerin kalitelerini arttırmayı ve standartlarını yükseltmeyi hedeflediğini belirtti.

TÜ'nün geçirdiği kalite süreçlerinde kazandığı deneyim ve birikimleri diğer üniversitelere aktaracaklarını aktaran Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz bundan yaklaşık iki yıl önce akreditasyon ve kalite süreçlerine hızlı bir giriş yaptı. Bu noktada Fen Fakültemizin Biyoloji ve Kimya bölümleri ile Tıp Fakültemiz uluslararası akreditasyon sahibi oldu. Toplam kalite süreçlerinde gelişme sağlamak için İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak başkanlığında bir ekip tarafından bir kontrol süreçlerinden geçtik. Bu süreç içerisinde üniversitemizin misyon ve vizyonlarının yanı sıra ülkemizin 2023 hedeflerine yönelik projeksiyonlar geliştirdik. Bugün bu süreçlerden elde ettiğimiz birikimleri diğer üniversitelerle paylaşmak ve üniversitelerin gelişmesine destek sağlamak için YÖKAK tarafından böyle bir görev tevdi edildi. Bizler de tüm gücümüzle bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.