Edirne

"Aşure Günü ve Öğrenci Toplulukları Buluşması"

16:21 14 Ekim 2018
"Aşure Günü ve Öğrenci Toplulukları Buluşması"

Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından "Aşure Günü ve Öğrenci Toplulukları Buluşması" düzenlendi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bolca Ana Yemekhanesi önünde düzenlenen etkinlikte, 50 farklı milletten öğrencinin bir arada olduğu üniversitelerinin tıpkı aşurenin çeşitliliği ve renkliliği gibi çok uluslu, çok dinli ve çok milletli bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

TÜ'de yaklaşık 50 bin öğrencinin yanı sıra 3 bin 200 de uluslararası öğrenci olduğunu aktaran Tabakoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Aşure, bir anlamda bu birlikteliği temsil ediyor. Bir araya gelerek aynı kazanda kaynadığımızda, biz de tıpkı aşure gibi güzel bir yapıya kavuşuyoruz. Bu özel gün vesilesiyle çok farklı alanlarda faaliyet gösteren öğrenci topluluklarımızla bir arada olmak da bu birlikteliğe anlamlı bir katkı sağlıyor. Öğrenci topluluklarımız burada üniversitemize yeni gelen öğrencilerimize çalışmaları hakkında bilgi veriyor. Üniversitemiz de bu çok kültürlü yapının bir yansıması olarak, akla gelebilecek hemen her alanda uğraş veren bir öğrenci topluluğu görmek mümkün. Bu özel günün düzenlenmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz başta olmak üzere hepimiz için çok keyifli bir buluşma oldu."

Konuşmanın ardından Trakya Üniversitesi Gastronomi Topluluğu tarafından hazırlanan aşureleri, Rektör Tabakoğlu ve beraberindeki heyet birlikte dağıttı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.