Edirne

Meriç Deresi'ndeki kirlilik

12:37 16 Ekim 2018
Meriç Deresi'ndeki kirlilik

Meriç (Küçükdoğanca) Deresi'ndeki kirliliğinin arızalanan kanalizasyon hattındaki sızıntıdan meydana geldiği tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, Meriç ilçesinde dün yer yer beyaz ve gri renkte aktığı görüntülenen dereye karışan atığın tespiti için İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı.

Ekiplerce, dere etrafındaki bakliyat paketleme, ayçiçeği yağı ve pirinç üretimi yapan tesiste yapılan incelemede, tesisten kaynaklanan bir olumsuzluğa rastlanılmadı.

Tesisten dereye deşarj edilen atık suyun arıtıldığı, farklı renkte bir suyun deşarj edilmediği ve arıtma tesisinden çıkan suyun berrak olduğunu belirleyen ekipler, tesisin 150 metre gerisinden dereye bir hattan su karıştığını tespit etti.

Karışan suyun dereye döküldüğü yerde beyaz renk oluştuğu, kanalizasyon kokusu yayıldığı belirlendi. Bu kirliliğin de belediyeye ait atık su arıtma tesisine giden ilçe kanalizasyon hattında yaşanan arızadan meydana geldiği görüldü.

Belediye tarafından arızanın sazlık alanda meydana gelmesi nedeniyle fark edilmediği, arızanın giderilmesi için Meriç Belediyesi ekiplerinin çalışmaya başladığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.