Edirne

Edirne'den kısa kısa

16:45 16 Ekim 2018
Edirne'den kısa kısa

Edirneli ciğerci Bahri Dinar, PTT'nin kişisel pul hizmeti kapsamında Edirne tava ciğeri ve işletmesinin logosunun bulunduğu pul bastırdı.

Aynı zamanda Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı olan Dinar, Edirne PTT Başmüdürlüğüne yaptığı başvuruyla tava ciğer işletmesinin logosunu pul haline getirdi.

Bastırlan pullar, Edirne PTT Merkez Müdürü Bülent Yıldız tarafından Dindar'a teslim edildi.

Tava ciğerin tanıtımı çalışmalarını bastırdığı kişisel pulla sürdüren Dinar, şunları söyledi:

"Bu bir ölümsüzleşme ve hatıra. Neticede sevdiklerime buradan Almanya'ya ya da dünyanın başka bir ucuna kadar mektuplarımı kendi pullarımla gönderebileceğim, burada da arkadaşlarıma hediye edebileceğim. Çok güzel bir projeydi. Bu projenin içerisinde olmak benim için mükemmel bir şeydi. Bir nevi yüzü oldum Edirne'de bu projenin böylelikle bu da benim için gurur verici bir şey. Dükkanımıza gelen her müşteriye pulları hediye edeceğim."

- KPSS'siz memur alımı haberlerine itibar etmeyin

Edirne Belediyesince KPSS'siz memur alımı haberlerine itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, bazı internet sitelerinde yayınlanan KPSS’siz memur, sürekli işçi ve sözleşmeli personel alımları yapılacağına dair paylaşımların asılsız olduğu belirtildi.

Edirne Belediyesi AŞ’ye işçi statüsünde istihdam edilmek üzere 28 işçi alınacağını ve bununla ilgili ilanın İŞKUR'un web sayfasında yayınlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yayınlanan ilanda alınması planlanan personellerin unvanı, öğrenim durumları gibi bilgiler açıklanmıştır ancak www.iskur.gov.tr adresi dışında bazı internet sitelerinde Edirne Belediyesinin KPPS’siz memur, sürekli işçi, sözleşmeli personel gibi alımlar yapacağı yönünde duyurular yapıldığı tespit edilmiştir. Bu bilgiler asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu personel alımı, 375 Sayılı KHK kapsamında kurulan Edirne Belediyesine bağlı Edirne Belediyesi Personel Anonim Şirketinin işçi alım ilanıdır. Bunun dışında Edirne Belediyesine personel alımı yapılması bu aşamada bulunmamaktadır. Buna göre www.iskur.gov.tr web adresi dışında yanlış, eksik ve hatalı bilgi paylaşımı yapan yazılı, sözlü ve görsel iletişim kanallarına itibar edilmemesi kamuoyuna duyurulur."

- Edirne'ye 3 dilli kiosklar yerleştirilecek

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türk Telekom Bölge Müdürü Mehmet Beytur tarafından Edirne’de Turist Bilgilendirme Sistemi Kurulması Sözleşmesi imzaladı.

Gürkan, belediyede düzenlenen imza töreninin ardan yaptığı açıklamada, Edirne Belediyesi ve Nessebar Belediyesi iş birliğiyle Edirne ve Nessebar’ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması Projesi kapsamında, 8 adet iç mekan 8 dış mekan bilgilendirme kiosku temin edeceklerini belirtti.

Aynı zamanda internet sitesi ve akıllı telefon uygulamaları da hazırlanacağını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Kiosklarda ve akıllı telefon uygulamalarında bilgi olarak digital şehir haritası, tarihi ve turistik yerler ile ilgili bilgilendirmeler, oteller, yeme içme yerleri, şehirde düzenlenecek etkinliklere ait aylık takvim, minibüs güzergahları, taksi duraklarının yerleri ve telefonları yer alacak. Bu kiosklar şehrin görünen ve işlek yerlerine konularak turistlere Türkçe, İngilizce ve Bulgarca olmak üzere 3 dilde hizmet vermesi sağlanacak. Örneğin otogara gelen ve şehir hakkında bilgisi olmayan bir turist aradığı yönlendirme bilgilerine günün hangi saatinde olursa olsun ulaşabilecek. Kiosklarda yer alacak bilgilerin aynısına bu iş kapsamında hazırlanacak web sitesinden, IOS ve Android uygulamalı telefonlardan da erişilebilecek. Türk Telekomla sözleşmemizin süresi 130 gün, yani 25 Şubat 2019 tarihinde tüm bu faaliyetler hayata geçmiş, şehrimize kazandırılmış olacak."

- Uzay Haftası

Edirne Bahçeşehir Koleji öğrencileri Uzay Haftası kapsamında, NASA'da araştırmacı olarak çalışan bilim adamı Dr. Umut Yıldız ile e-konferans gerçekleştirdi.

Edirne Bahçeşehir Kolejinden yapılan açıklamaya göre, kolej öğrencileri Uzay Haftası etkinlikleri kapsamında, NASA'da araştırmacı olarak çalışan bilim adamı Dr. Umut Yıldız ile e-konferans yoluyla bir araya geldi.

Öğrencilere "Derin Uzay Misyonlarıyla Bilim" konulu sunum yapan Yıldız, daha sonra onların sorularını yanıtladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.