Edirne

Keşan'dan kısa kısa

11:22 20 Ekim 2018
Keşan'dan kısa kısa

Edirne'nin Keşan ilçesinde mahalle muhtarları, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özcan, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, "Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır." açıklamasında bulundu.

Muhtarlık müessesesinin kuruluş günü olan 19 Ekim'in, 2015'te çıkarılan genelge ile "Muhtarlar Günü" olarak kutlanmasına karar verildiğini belirterek, "Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle muhtarlarıdır. Muhtar kelime anlamı itibarıyla Türk toplumunun tarihsel, geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır. Nasıl siyasi partilerimiz demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıysa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muhtar da demokrasinin temel taşıdır. Genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinde köprü rolü oynayan muhtarlık, Osmanlı'dan cumhuriyete taşınan önemli bir yerel yönetim birimidir." ifadelerini kullandı.

Özcan, muhtarların bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydetti.

- Özcan, hayvan pazarında inceleme yaptı

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, yapımı devam eden hayvan pazarında incelemelerde bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özcan, ziyaretindeki konuşmasında, hayvan pazarıyla ilgili başlatılan çalışmanın sona erdiğini belirtti.

Pazarın üzerinin kapatıldığını aktaran Özcan, "Burasının üzeri kapatılarak hem buraya gelen hayvan üreticilerimizin, hem de müşterilerinin daha modern bir tesisten faydalanacaklarına inanıyoruz. Bu çalışmayı yakın bir zamanda pazaryerimizde de uygulayıp burasının üzerini de kapatmayı hedefliyoruz. Bu konuda da firma yetkilileri ile görüş alışverişinde bulunuyoruz. Kendilerinden bu konuda görüşlerini alıyoruz. En kısa sürede pazaryerimizin üzerinin kapatılması için adımları atacağız." ifadelerini kullandı.

Keşan Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Necmi Kaymaz da KTB olarak Trakya bölgesinde iki ruhsatlı pazardan birine sahip olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bölgemizde hızlı bir şekilde değişim var. Biz de bu değişime ayak uydurmak için hem yönetimsel, hem de teknolojik anlamda ilçemizi bir adım öteye taşıma anlamında yönetim olarak, meclis olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Bu uygulanan projeyi Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden modelledik. Keşanımıza da bu projeyi kazandırdığımızdan dolayı mutluyuz. Titizlikle söz verdiğimiz hedeflerimize adım adım devam ediyoruz. Mezbahamızda ayrıca yeni bir soğuk hava deposu yapıyoruz, bunun monaray sistemi bitti. Yapılan çalışmalarımız daha önce Keşan Belediyesi ile yaptığımız ortak hizmet protokolü dahilindedir. Burada başkanımızın bizim projelerimize her zaman öncülük etmesi ve birlikte çalışma anlamında bizleri mutlu ediyor. Hayvan pazarımız 300 büyükbaş hayvan kapasitesindedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.