Edirne

"Cumhur İttifakı süreci sağlıklı şekilde ilerliyor"

15:25 20 Ekim 2018
"Cumhur İttifakı süreci sağlıklı şekilde ilerliyor"

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Cumhur İttifakı sürecinin sağlıklı şekilde ilerlediğini bildirdi.

Milletvekili Kılavuz, MHP Edirne İl Başkanlığı ziyaretinde gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, 24 Haziran'dan bu yana devam eden Cumhur İttifakı sürecinin sağlıklı şekilde ilerlediğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdiğini belirten Kılavuz, "Bizim önceliğimiz her şeyden evvel devletimizin bekasıdır, milletimizin huzur ve güvenliğidir ve vatan coğrafyamızın bölünmez bütünlüğüdür. Milliyetçi Hareket Partisi'nin öncelikli ilkesi önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışıdır." diye konuştu.

Milletin hak ve çıkarlarını savunacaklarını ifade eden Kılavuz, şunları kaydetti:

"Bu yönüyle de liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin açıklamalarında da takip edildiği üzere özellikle PKK'nın uzantısı olan HDP'nin elinde bulunduktan sonrasında kayyum atanan yer ve ilçeler vardır. Bu bölgelerde muhakkak suretle tekraren PKK'nın eline geçmemesi yani sözde siyasi arenadaki temsilcisi olan HDP'nin elinde bulunmaması adına bu bölgedeki ittifakı, yine İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerdeki adaylar noktasında liderimiz açıklamalarını yapmıştır. İstanbul'da aday gösterilmeyecektir diye kamu oyuyla da paylaşmıştı. Dolayısıyla ilerleyen süreçlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Fakat burada daha önemli olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tüm kurumlarıyla kökleşmesi için herhangi bir sıkıntıya, zarara uğramaması noktasında çok daha hassas bir şekilde bu süreçte herkes üzerine düşeni yapacaktır."

Türkiye'nin her bir karışının şehit kanıyla sulandığını söyleyen Kılavuz, şehitlere karşı ve millete karşı sorumlulukları olduğunu belirtti.

Kılavuz, Danıştayın "Öğrenci Andı" kararına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

"Bu karar sevindirici bir karardır. Olması gereken karardır. Andımızın kaldırılması hepimizi büyük bir hüzne boğmuştu ve hep beraber kahır olmuştuk. Bu karardan rahatsız olanlar veya bu karardan korkanlar andımızın okutulmasından dertlenenler, huzursuzlananlar acaba niçin böyle bir düşünce içine giriyorlar. Türk mü değiller, Türklükle mi bir problemleri var veyahutta efendim bu millete karşı düşmanlıkları mı var. Andımız, Türküm, doğruyum, çalışkanım demek acaba niye bu kadar mesele haline geldi. Ya Türk değiller ya doğru değiller yada çalışkan değiller. Bunun gencecik kardeşlerimize, evlatlarımıza milli bir şuuru, milli bir ruhu söylemesinden başka bir şey yoktur. O sebeple ben kınıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.