Edirne

"Şehirlerin doğal ve tarihi dokusu bozulmamalıdır"

11:48 21 Ekim 2018
"Şehirlerin doğal ve tarihi dokusu bozulmamalıdır"

Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Sinan Tekin, şehirlerin kültürel kimliğe, ahlaki ve manevi değerlere uygun inşa edilmesi gerektiğini bildirdi.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, yerel seçimlerin yaklaştığını ifade ederek, adaylık tartışmaları yerine sistem ve prensipler üzerinden gidilmesinin daha faydalı olacağını savundu.

Bazı prensiplerin tüm adaylar ve siyasi partilerin öncelikli yol haritası olması gerektiğini aktaran Tekin, şunları kaydetti:

"Şehirler insan merkezli olmalıdır. Şehirler kültürel kimliğimize, ahlaki ve manevi değerlerimize uygun inşa edilmeli, koruyucu ve kalkınma odaklı sosyal politikalar planlanmalı, geliştirilmeli ve uygulanmalıdır. Şehirlerin doğal ve tarihi dokusu bozulmamalıdır. Tek merkezli ve çarpık yapılaşmaya izin verilmemelidir. Rant belediyeciliği yerine 'hizmet belediyeciliğine' geçilmelidir. Kentsel dönüşümler amacına yönelik yapılmalı, rantsal dönüşüm esas alınmamalıdır. Medeniyet değerlerimize ve kültürel kimliğimize uygun şehirler inşa edecek mimarlar ve şehir planlamacıları yetiştirilmelidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.