Edirne

Kapıkule'de 12 kilometrelik tır kuyruğu

15:13 22 Ekim 2018
Kapıkule'de 12 kilometrelik tır kuyruğu

Kuyrukların daha çabuk erimesi için önlem alınması gerektiğini belirten Keskin, "İstediğimiz tek şey nasıl bizim için 3. köprüyü yaptılar buraya da tırlar için ayrı bir kapı açsınlar. Sadece tırlar geçsin. Buradaki kuyruğun nedeni içerideki mazot kuyruğu. Hep aynı konuda sıkıntı oluyor. Buna bir çözüm bulunması gerekir." dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda, yurt dışına çıkmayı bekleyen tırlar, 12 kilometre kuyruk oluşturdu.

İhracat tırlarının yoğunluğuna Bulgaristan tarafının cevap verememesi üzerine hafta sonundan sarkan tır kuyruğu Kapıkule Sınır Kapısı'nda 12 kilometre ölçüldü.

Yaklaşık 500 tır, Kapıkule Sınır Kapısı önünde yurt dışına çıkmak için işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.

Kapıkule Sınır Kapısı önünde bekleyen tır sürücüsü Adem Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 saattir gündür kuyrukta beklediğini söyledi.

Bir diğer sürücü Serdar Biçer ise dün saat 03.00'ten beri kuyrukta beklediğini ve hala sıranın kendisine gelmesine uzun kuyruklar olduğunu belirtti.

Kuyrukta beklerken büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Biçer "Burada yatıp kalkıyoruz, güvenliğimiz yok, mültecilerle ayrı uğraşıyoruz. Yollarda yatmak istemiyoruz." dedi.

Öte yandan son 3 günde Kapıkule Sınır Kapısı'ndan 2 bin 485 tır giriş, 2 bin 814 tırda çıkış yaptı.

- Çöp kovaları da çevre kirliliğine önlem olmadı

Karayolları Genel Müdürlüğü çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Kapıkule Sınır Kapısı'na giden yola 50 metre arayla çöp kovası yerleştirdi.

Özellikle tırların beklediği güzergah üzerine konulan çöp kovaları da kirliliğin önlenmesine engel olamadı. Yurt dışına çıkış yapan tırlardan geriye çevreye gelişigüzel attıkları çöpler kaldı.

Bazı tır şoförleri de çöplerini gelişigüzel çevreye atan meslektaşlarını eleştirdi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.