Edirne

Edirne'den kısa kısa

10:27 25 Ekim 2018
Edirne'den kısa kısa

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde görev yapan, aynı zamanda Trakya Üniversitesi Sualtı Topluluğu (TÜSAT) Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Anıl Özyurt, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun, Engelli Dalıcı Eğitmen ve Asistanı Seminerini başarıyla tamamladı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dr. Öğr. Üyesi Özyurt, Kocaeli'de düzenlenen Engelli Dalıcı Eğitmen ve Asistanı Semineri'ne katıldı.

Özyurt, "Engelli Dalıcı Eğitmeni" olmaya hak kazandı.


- Güzel sanatlar öğrencisi ödüle layık görüldü

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve "Tarih Boyunca Üzüm ve İnsan" temasının işlendiği Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu, 1-27 Eylül 2018 tarihleri arasında Tekirdağ’da gerçekleştirildi.

Sempozyum çerçevesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen "Genç Bisanthe Umut Vaat Eden Heykeltıraş Yarışması"nda, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü 3. sınıf öğrencisi Serghei Gulpea, "Dionysos’un Tohumu" isimli heykeliyle Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Sempozyum kapanışında gerçekleştirilen ödül töreninde, Trakya Üniversitesi öğrencisi Serghei Gulpea, ödül ve plaketini Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın elinden aldı.

Ayrıca sempozyumda, Trakya Üniversitesi mezunlarından Mert Acaröz ve 3. sınıf öğrencilerinden Seher Özcan'da asistan olarak yer aldı.


- Oryantasyon eğitimi

Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu, akademik yılın başlamasıyla, okula yeni kayıt yaptırarak eğitime başlayan öğrencilerin uyumunu kolaylaştırmak amacıyla kapsamlı bir oryantasyon programı düzenledi.

Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen programa öğrenciler ilgi gösterdi.

Öğretim üyeleri ve yeni gelen öğrencilerin buluştuğu programın açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Kök, bütün öğrencilere değer verdiklerini ifade ederek,şunları kaydetti:

"Hayatınızda önem teşkil eden bir dönüm noktasındasınız. Hepimizin önceliği, tam donanımlı bireyler olarak yetişmenize katkı sağlamak. Amacımız, bilgili, yeterli, donanımlı eğitim kadrosu ve teknolojik alt yapısı ile meslek gerekliliklerini en üst düzeyde uygulayabilen, nitelikli ve örnek vasıflarla donanmış bireyler yetiştiren bir meslek yüksekokulu modeli olmak. Yeni eğitim ve öğretim yılının geleceğin teminatı gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Soru-cevap ve görüş alışverişiyle son bulan program çerçevesinde öğrenciler için danışman öğretim elemanları eşliğinde Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi, Karağaç Yerleşkesi, Lozan Anıtı ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni içeren bir tarih ve kültür gezisi düzenlendi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.