Edirne

Edirne'den kısa kısa

13:03 26 Ekim 2018
Edirne'den kısa kısa

Keşan ilçesinde meyve ağaçları çiçek açtı.

Ziraat Yüksek Mühendisi Uzman Tarım Danışmanı ve Tarım Danışmanları Derneği Muhasip Üyesi Lütfü Açar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, durumun mevsimsel değişikliklerden kaynaklandığını söyledi.

Şu an yaşanan iklim şartları nedeniyle bu durumun normal olduğunu aktaran Açar, şunları kaydetti:

"Aşırı soğuk, sıcaklık ya da kuraklık gibi durumlarda özellikle meyve ağaçlarının fizyolojik gelişmelerinde bu gibi durumlar görülebiliyor. Dolayısıyla, normal şartlarda bu mevsimde çiçek açmaması gereken meyve ağaçlarında, fizyolojik gelişmelerinde iklimden kaynaklanan nedenlerle bu gibi durumlar oluşabiliyor. İklim koşulları normal seyrinde devam etse, ağaçların şu mevsimde çiçek açması normal değil. Ancak iklimlerde yaşanan bazı değişimler, bu tür olayların yaşanmasına neden oluyor."


- 29 Ekim Cumhuriyet Futbol Turnuvası düzenlenecek

Edirne'de Spor Extra internet sitesi öncülüğünde 29 Ekim Cumhuriyet Futbol Turnuvası düzenlenecek.

İnternet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sitenin amatör futbola, özellikle de alt yapı futboluna yaptığı haberlerle destek olmanın yanı sıra düzenlediği turnuvalarla da katkı sağlamaya devam ediyor.

29 Ekim Pazartesi günü saat 10.00'da Barankaya Halı Saha’da yapılacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Futbol Turnuvası’na Edirne Birlik SK, Beşiktaş Futbol Okulu, İl Özel İdare SK ve Şükrüpaşa SK U10 futbol takımları katılıyor.

Spor Extra Genel Yayın Yönetmeni Levent Takan, amaçlarının Edirne amatör futbolunun geleceği olan alt yapı futbolcularının maç deneyimini artırarak onların gelişimine yardımcı olmak olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.