Edirne

Edirne'den kısa kısa

18:20 31 Ekim 2018
Edirne'den kısa kısa

Trakya Üniversitesi (TÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, 2018-2019 eğitim öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenledi.

TÜ'den yapılan açıklamaya göre, "Üniversite Yaşamına Uyum Programı" başlıklı tanışma ve bilgilendirme toplantısı, Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü toplantı salonunda öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan, Enstitü Anabilim Dalları ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nün idari ve akademik çalışanlarıyla ilgili bilgi verdi.

Toplantıda, Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği, enstitü web sayfası, danışmanlık sistemi, sınav sistemi, akademik takvim, tez yazım kılavuzu, tez çalışma planı hazırlanması ve seminer sunum ilkeleri hakkında bilgiler de verildi.

- TÜ'den ziyaretler

Trakya Üniversitesi (TÜ) Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, Kosova Sağlık Bakanlığı ile Kosova Priştine Üniversitesi ve Prizren Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kosova Kamu Yönetimi Enstitüsü Genel Müdürü Refike Sülçevsi ile birlikte Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nı ziyaret eden Türkyılmaz ve İbar, Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Besiane Musmurati ve Sağlık Bakanlığı Danışmanı Dr. Aferdita Ademi-Osmani ile bir araya geldi.

Görüşmede, Kosova’dan Trakya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen hastalar, Kosova’daki doktorların eğitimi ve staj ihtiyacı gibi konular değerlendirildi, bu konularda ortak bir iş birliği protokolünün hazırlanması niyeti ortaya koyularak fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca daha önce Trakya Üniversitesi ile Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı arasında yapılan sağlık ve eğitimle ilgili protokolün tekrar hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

TÜ heyeti Prizren Üniversitesi'nde de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.