Edirne

İriş'ten canlı hayvan ve karkas et ithalatı açıklaması

11:29 03 Kasım 2018
İriş'ten canlı hayvan ve karkas et ithalatı açıklaması

Saadet Partisi Edirne Tarım Komisyonu Başkanı Mansur İriş, canlı hayvan ve karkas et ithalatının durdurulması gerektiğini belirtti.

İriş, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Ziraat Mühendisleri Odasının raporuna göre, geçen yılın aynı dönemine göre büyükbaş ve küçükbaş hayvan ithalatının yılın ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130 artışla 1 milyon 457 bin başa yükseldiğini aktardı.

Hayvan ithalatına yılın ilk 9 ayında 6 milyar 600 milyon lira ödendiğini belirten İriş, şunları kaydetti:

"Bu durum cari açığımızın büyümesinde olumsuz etkiye sebep olmuştur. Ülkemiz et ithalatında Avrupa’da birinci, dünyada da ikinci duruma gelmiştir. Böylece ithalat yoluyla dünyanın her yanından tüm hayvan hastalıklarının memleketimize kendi elimizle sokulmasına da zemin hazırlanmıştır. Yöneticilerimizden beklediğimiz, canlı hayvan ve karkas et ithalatının derhal durdurulmasıdır. Üreticilerimize hiçbir destek verilmese dahi, ithalatın durdurulması ile 2-3 yıl içinde kendi ihtiyacımızı karşılayabilecek hayvan varlığına ulaşabiliriz. Böylece milyarlarca lira değerinde döviz dışarı ödenmemiş olacaktır. Halkımıza dışarıdan getirilen et yerine, kendi ürettiğimiz kaliteli etleri yedirmiş olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.