Edirne

Edirne'den kısa kısa

09:14 05 Kasım 2018
Edirne'den kısa kısa

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen "Uluslararası Romanların Milenyumu" konferansına katıldı.

İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, romanların Türkiye'nin önemli unsurlarından olduğunu belirtti.

Romanların sosyal ve ekonomik gelişimi için çaba sarf ettiklerini aktaran İşbilen, "En renkli kültürlerimizden biri olan Roman kültürünün yaşatılması için düzenlenen konferansa katılarak romanların sorunlarını konuştu. Romanlar deyince bir büyük kültürden, uluslararası bir toplumdan söz ediyoruz. Ülkemizde yaşayan roman kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için hep birlikte mücadele ediyoruz. Bunun da en güzel örneğini ilçemiz Mescit Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımıza tapularını dağıtarak gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

- Havsa'da yol yapım çalışması

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçedeki yol yapım çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, zaman içinde bozulan ve eskiyen yolların yenilendiğini belirtti.

İlçe genelindeki tüm yolların bakımının yapıldığını belirten Tekin, "Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gerek ana caddeler gerekse de mahalle ve sokaklarımızdaki yollarımızı yeniliyoruz. Çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın yollarla ilgili bir sorun yaşamasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.