Edirne

Lise öğrencileri bez torba dağıttı

13:19 08 Şubat 2019
Lise öğrencileri bez torba dağıttı

Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen "Sıfır Atık" projesine destek vermek ve naylon poşet kullanımı azaltmak amacıyla Edirne'de lise öğrencileri, vatandaşlara Saraçlar Caddesi'nde bez torba dağıttı.

Edirne Lisesi'nden Yetişenler Derneği (ELYD) ve Edirne Lisesi öğrencilerinin işbirliğinde hayata geçirilen "Edirne Liseliyim Doğayı Koruyorum, Poşet Kullanmıyorum" projesi kapsamında 2 bin bez torba dağıtıldı.

Öğrenciler etkinlikte, "Sizde doğayı koruyun, poşet kullanmayın", "Doğayı temiz içimizi ferah tutalım" ve "Temiz bir doğa mutlu bir gelecek" yazılı dövizler açarak, çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturdu.

ELYD Genel Başkanı Atıl Erman, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerle birlikte güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını söyledi.

Doğanın korunması ve geri dönüşümün desteklenmesi amacıyla uygulamaya geçilen "Sıfır Atık" projesinin faydalı olduğunu ifade eden Erman, "ELYD'nin 85. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizle güzel bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyoruz. Doğanın korunması amacıyla yaptığımız etkinlikte, naylon poşet kullanımının azaltılmasına yönelik bir katkı sunuyoruz. Hazırlanana poşetler, öğrencilerimize, velilerimize ve Edirneli vatandaşlara dağıtılıyor. 2 bin adet bez torba hazırlandı. Çevreye gösterilen bu hassasiyetin tüm topluma yayılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerden Ömer Faruk Derici ise naylon poşetlerin doğayı kirlettiğini belirterek, "Doğayı korumak için çaba sarf ediyoruz. Naylon poşet kullanımının azaltılmasına yönelik olarak ücretsiz bez torbalar dağıtıyoruz. İnsanları doğayı korumaya teşvik etmeye çalışıyoruz." dedi.

Vatandaşlardan Hatice Yıldız da doğanın korunması amacıyla yapılan projeden dolayı öğrencileri tebrik etti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.