Edirne

Yerel seçimlere doğru

16:50 11 Şubat 2019
Yerel seçimlere doğru

CHP tarafından yendiden Edirne Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "CHP Belediye Başkanları Aday Toplantısı"na katıldı.

Edirne Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP’nin Türkiye’deki 81 il belediye başkan adaylarının katıldığı Ankara Arena Spor Salonu’ndaki toplantıda, Edirne Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilen Recep Gürkan da hazır bulundu.

Edirne için daha çok çalışacaklarını belirten Gürkan, ilçe ve belde belediye başkan adayları sahneye çıkarak CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 81 ilden gelen teşkilatları selamladı.

Toplantıya, Gürkan'ın yanı sıra CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Özlem Becan, Enez Belediye Başkan Adayı Özkan Günenç, Meriç Belediye Başkan Adayı Erol Dübek, Belde belediye başkan adayları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları katıldı.

Aday tanıtım toplantısı sonrasında Gürkan, eşi Esra Gürkan ve partililer ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir ziyaretinin ardından bir açıklamada, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde “Bir Şehir, Bir Aşk, Bir Başkan” sloganıyla seçim çalışmalarına başlayacaklarını aktaran Recep Gürkan, şunları kaydetti:

“Edirne her zaman Mustafa Kemal Atatürk’e; Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı kalmıştır. Edirne her zaman doğrudan, dürüstlükten yana olmuştur. Bugün Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 12 maddelik seçim bildirgesi yayınladı. Bu seçim bildirgesinde yer alan maddelerin tümünü bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeleri olarak 5 yıllık görev süremiz boyunca uyguladık ve bu günden sonra da uygulamaya devam edeceğiz.

Edirne tarihi değerleriyle, turizmiyle, kültürüyle, ekonomisiyle ama en önemlisi aydınlık insanlarıyla yükselmeye devam edecek. Hepimizin Edirne’si için çalışmaya, daha çok çalışmaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.