Edirne

Her derde deva Ekinezya! Kilosu 150 TL

08:58 01 Kasım 2019
Her derde deva Ekinezya! Kilosu 150 TL

Mevsim geçişlerinde ekinezya bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor. Aktar Esat Güven, sonbahardan kış aylarına geçiş sürecinde yaşanan mevsim değişikliğinde ekinezyanın bitkisel çay olarak kullanılmasını tavsiye etti. Ekinezya kilosu 150 liradan alıcı buluyor.

Kirpi otu olarak da bilinen ekinezyanın eski çağlardan beri ilaç olarak kullanılan şifalı bir bitki olduğunu söyleyen Edirneli Aktar Esat Güven, soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyonlarda vücudun direncini ve bağışıklık sistemini güçlendiren doğal bir antibiyotik olduğunu söyledi.

Varisler için tıbbi etkiye sahip olan bitkinin kullanımının oldukça yaygın olduğunu ifade eden Güven, “Soğuk algınlığında, öksürükte, farenjitte ve enfeksiyona karşı beyaz kan hücrelerinin uyarılmasında etkilidir.  Ancak bu güçlü bitkinin geçirilecek herhangi bir ameliyat ve organ nakillerinden önce kullanılması uygun değildir. Bu hususlar haricinde bahsettiğimiz rahatsızlıklarda sentetik ilaçlar yerine bu doğal antibiyotiği kullanmak daha sağlıklıdır.” dedi.

Ekinezyanın kullanımı, kelle kısmı 1 dakika, kök bölümü ise 3 dakika kaynatılarak günde 2 kez ılık halde içilebilir.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.