Edirne

82 yaşındaki Kıymet Teyze’nin 7 yıl sonra gelen zaferi

12:25 16 Haziran 2021 5 Yorum Var
82 yaşındaki Kıymet Teyze’nin 7 yıl sonra gelen zaferi

Edirne’de imara açılan oyun alanını korumak için gerçekleştirdiği eylemde kepçenin önüne oturarak sembol haline gelen 82 yaşındaki Kıymet Peker, 7 yıl sonra kazandığı zaferin mutluluğunu yaşıyor.

Edirne'de 2014 yılında 1'inci Murat Mahallesi'nde çocukların oyun alanı olarak kullanılan yeşil alanın, imara açılmasıyla bölgeye gelen görevliler kepçelerle inşaat başlatılması için yıkım çalışması yapmak istedi. Görevlilerin faaliyetini görüp yeşil alana inen mahalle sakinlerinden Kıymet Peker de sandalyesiyle kepçenin önüne oturarak, çalışmasını engelledi. Peker'in başlattığı eylem, kısa sürede mahallelinin de desteğini gördü. Bölgedeki görevlilerin kepçeleri çekmesiyle sonuçlanan olayda, daha sonraki süreçte İdare Mahkemesi Belediye Meclisi'nin aldığı imar kararını bozdu. 7 yıl sonra zaferle sonuçlanan Kıymet Peker’in eylemi, büyük sevinçle karşılandı. Peker, o anları anlatırken duygulandı.

PARKA İSMİ VERİLDİ

Peker, açıklamasında, “Buradan geçerken Süleyman Bey bana dedi ki burada bir kalabalık var. Parka gittim, orada kalabalığı gördüm. Kepçeyi gördüm, baktım. Kepçenin mahallemizdeki parkı yıkmak için geldiğini duydum. Bu park bize kısmetmiş yine döndü, dolaştı park olarak kalacak. İnşallah bu parkta yaşlılarımız oturacak. Bank istedim, çocuklara da salıncak istedim. Ama bir de düşünüyorum ki Edirne’nin buna durumu var mı acaba bu parkı yapabilecekler mi çünkü çok kötü zamandayız. Ondan sonra bana dediler bu park çok güzel olacak. Benim ismimin parka verileceğini duyduğumda ilk başta istemedim. Çünkü dedim ki benim bir ayağım çukurda artık buradan öteye gidemiyorum. Ama beni dinlemediler. Sonra peki dedim, ismimin parka verilmesini kabul ettim. Parkın yıkılmasını kimse istemedi ama mal sahibi buraya imar yapmak istediğinden dolayı çok mücadele verdik. Mal sahibine dedim ki bu park olmasa biz nerede nefes alacağız. Bir deprem olsa nereye gideceğiz. Çünkü yer yok. Kimsede bahçe yok. Bu bölgede tek bahçe olarak burası var. Olmadı Ankara’ya kadar gittik. Ama siz niye çıkarıyorsunuz. Bu yer çocuklara hediye olmuş, herkes bu park yıkılacağı için üzülüyordu. Burada dinleniyorduk, hava alıyorduk diyorlardı. Bu parkta inşallah komşuların çocukları bütün mahalleli bu parkta yaşlısıyla beraber oturur inşallah” dedi.

“BU PARK BİZE ANNEMİZİN HEDİYESİ”

Kıymet Peker'in kızı Füsun Yalçınkaya, geçmişte yaşananların kendiliğinden geliştiğini belirterek, “Özellikle annemi kepçenin önünde oturtmak gibi bir fikrimiz asla yoktu. Yani annem kardeşine giderken bir anda kepçenin önüne gelmiş oldu ve oradaki eyleme katılmış oldu. Bende o zaman evimden kuaföre gitmek için çıkmıştım. Yani o kadar doğaçlama bir olay ki o kadar Allah rızası için oldu ki bu park yani bir senaryoyu bu şekilde yazsanız bile bu kadar mümkün olmaz. Bu bizim Rabbimizin işi, bunu bu şekilde kararlaştırmış. Gerçekten bunun için çok mutlu olduk. Annemle gurur duyduk. Bu park bize annemizin hediyesi sadece bana değil evlatlarıma, torunlarıma, eşime, aileme, arkadaşlarıma herkese annemin güzel bir hediyesi oldu. O kadar mutluyum ki anlatamam. Evimin önü kapanmayacak ve çok güzel bir park haline getirilecek” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • musa 2 yıl önce Şikayet Et
    EKO gelir gelemz AK partinin yaptığı parkı açarken öyle bir algı yapmıştı ki chp lilerin imar ile işi olmaz dedirtecek derecede,kendi yapmış gibi şöyle demişti EKO;"Kemerburgaz parkını imara değil halka açıyoruz." Yani AK parti imara açacakmış da bu adem halka açmış,sinsiliğe bak.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Efendi 2 yıl önce Şikayet Et
    bir an AdileNasit sandim
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • kayseri 2 yıl önce Şikayet Et
    bizde de erciyesevler il trfik müdürlüğünün yeşil alanı vardı.orası da haseki zamanında parktan konut alanına çevrildi.5 sene geçti hala altındakü dükkanları veremediler,konutları zor sattılar.sadece isatnbulda yok bu olaylar.parti ayrımı olmadan türkiyenin her yerinde böyle.para galip geliyor
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Küçükçekmeceli 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynısından bende destek istiyorum Kıymet Anane, bizim evimizin önünde de yemyeşil bir alan var,bina yapacaklarmış, tam marmaray durağının karşısı, park olsun, cami olsun, insanların duasını alsınlar isterim.Marmaray Mustafa Kemal durağı. Sanada Maşallah, muhabbetle oturun İnşallah
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen Ekoya karşı mı çıkıyorsun,o en büyük çevreci,temel atmama törenlerinin mucidi . Senin evin önüne temel mi atacakmış. Demek ki her şey güzel oluyor . Sen artislere ,Ekoculara, sosyetik çevrecilere, Menopozlılara ,yanık çorap kokululara karşı mı çıkıyorsun. Seni sosyal medyada linç ederler sonra bu yeşil düşmanları. Bak oraya bina dikerler ,betonlarını da yeşile boyarlar ,yerlere de naylon çim ,al sana çevreci Ekrem.
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Bırak her şey güzel olsun.
  • mehmet efe 2 yıl önce Şikayet Et
    nur yüzlü ninem,ellerinden öperim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.